Bekijk volle/desktop versie : kipfile



06-09-2008, 17:40
salaam


allemaal nog een mabrouk ramadan

wat kun je allemaal maken met kipfile

hebben jullie ideeen want ik weet het niet meer

grtjs nora

06-09-2008, 18:02


niemand die voor mijeen recept heeft

06-09-2008, 19:05
Gevude kipfile in bladerdeeg.

Ingredienten.

handje vol olijven zonder pit in stukjes snijden
Half pak champion ( champions in stukjes snijden )
halve gourget ( Courget in stukjes snijden )
Mie
Geraspte kaas.
Peper, zout, nootmuskaat, kerrie, paprikapoeder


Doe een pannetje met boter en doe dan de champion erin tot de water uit het champion is.
Dan doe je het in een grote kom.
Dan doe je weer wat boter in de pan en doe je de gourget erin met Peper, zout, nootmuskaat, kerrie, paprikapoeder dan voeg je het bij de champions.
Dan doe je een pannetje vullen met water laat je koken dan de mie erin voor 2 min .
Dan doe je de mie bij het mengsel en dan voeg je de olijven erbij je mengt alles goed.

Dan doe je de kipfile in folie en ga je erop slaan niet te hard haha.
Dan pak je een bladerdeeg en zet je de file erop.
Dan doe je een beetje van het mengsel erop met een beetje kaas Je pakt de bladerdeeg en rolt de kip mee tot een worst

Dus je krijgt laagjes.

smeer het van boven met ei en doe ze in de oven.


06-09-2008, 19:10
loempias vind ik lekkeder!
met kipfile!

06-09-2008, 23:27


Bladerdeeg gevuld met kipgehakt.

Was de kipfilet,verwijder de witte deeltjes en snij het in stukjes.
Maal het fijn in de keukenmachine.
Doe er 1 eitje bij een beetje paneermeel,beetje peper,zout en kipkruiden/
je kan ook 1 eitje en een zakje silvo kipkruiden(oranje zakje) toevoegen(hier zit al paneermeel in),nog even kort in de keukenmachine of met je hand alles mengen.
Met deze kipvulling de bladerdeeg vullen,dichtvouwen,met een geklopt eitje besmeren en afbakken in de oven.

Je hebt dan saucijzenbroodjes maar dan met kip,vind ik zelf veel lekkerder.

06-09-2008, 23:34
Kipsate

Kipfilet wassen en in blokken snijden,overtollige water in een vergiet weg laten lopen.
Ondertussen in de keukenmachine 2 uien fijnmalen,dit in een bak doen en de kipfilet toevoegen,dan koesbar en mahdnous erboven fijn snijden.
Dan de kruiden: zout,peper,gember,komijn en een beetje paprikapoeder(eventueel een beetje ketjap asin).
Dit ongeveer een half uur laten staan,dan steek je de blokjes in de satestokjes en bak je ze op een elektrische grill(dan heb je dat lekkere barbeque smaakje),heb je dit niet kan het ook in de oven onder de grill.

Eet smakelijk!