Bekijk volle/desktop versie : "VS leidt nu zelf As van het Kwaad"



06-09-2008, 17:19
VS leidt nu zelf As van het Kwaad

De As van het Kwaad, een uitvinding van ex-president Reagan, begint ogenschijnlijk flink af te brokkelen. Tot die selecte groep behoorden Syrië, Libië en Iran. Syrië is door toedoen van de Franse president Sarkozy gepromoveerd tot een respectabele staat waarmee zaken te doen is en Libië is door de Italiaanse premier uit zijn internationale isolement verlost.

Alleen Iran is overgebleven. Dat is vervelend, want als er onvoldoende kwaad is te bestrijden, hoeven we ook geen dure JSF-straaljagers aan te schaffen en ander kostbaar oorlogstuig, eufemistisch als defensiemateriaal aangeduid, te kopen.

Vandaar dat die Russische inval in Georgië eigenlijk, voor alle NAVO-partners, een geschenk uit de hemel is. Iedereen kan nu weer ouderwets koude oorlogje spelen en machospierballentaal uitslaan. Neem nu de Amerikaanse vicepresident Dick Cheney. Die heeft in Georgië fel uitgehaald naar Rusland wegens diens illegale, unilaterale poging om de grenzen van Georgië te veranderen.

Cheney, bekend om zijn leugens over massavernietigingswapens in Irak, moet ons natuurlijk nog wel komen uitleggen waarom de twee helikopteraanvallen van het Amerikaanse leger op Pakistaans grondgebied buiten medeweten van Pakistan, waarbij 24 mensen om het leven kwamen, dan wel legaal zijn. Volgens Pakistaanse autoriteiten zouden twintig mensen onschuldig zijn. Het doelwit was een schuilplaats van de taliban.

Kortom, in de jacht op de taliban hebben Amerikaanse militairen zonder toestemming op vreemd grondgebied twintig onschuldigen gedood. Goed beschouwd brokkelt die As van het Kwaad dus helemaal niet af. Slechts de deelnemers zijn gewijzigd met nu de VS in de hoofdrol. Want het doden van onschuldige burgers om welk kwaad dan ook te bestrijden staat ver af van de westerse rechtsstaat.

Ben benieuwd of 'Icehockey-mom' Sarah Palin, die tot ontzetting van onze Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren graag kariboes doodschiet, dat gaat veranderen.

Wordt vervolgd!

http://www.ad.nl/columns/spong/2588956/VS_leidt_nu_zelf_As_van_het_Kwaad.html

06-09-2008, 21:50


struısvogel

06-09-2008, 21:52
Jemig!