Bekijk volle/desktop versie : super zacht broodjes



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7

03-09-2008, 18:54
zoet



(glazen met oortje gaat 200ml in)
1 koffiekopje suiker
2 el drogegist
2 bekers water
zout
2 bekers bloem

deze ingredienten in mixer mixen voor een min of 2
dan in een tuiltje doen en 10 min laten staan voeg dan

3 bekers bloem
1/2 beker olie

en dit tot een mooi deegje kneden, je kunt meteen te werk gaan , vorm broodjes die je wilt je kunt het deeg ook voor pizza gebruiken

vullien1:
aardappels gekookt en gestampt
uitjes glanzig gebakken en aan je aardappels voegen
kruiden die je wilt
(je kunt er gehakt, tonijn, kip enz aan toevoegen maar hoeft niet)

vulling 2:
gehakt vulling zoals je gewent bent

vulling 3:
uitje glanzig bakken en spinazie er aan toevoegen en mee bakken zout en peper toevoegen.

verder kun je zelf vullingen doen die je maar wilt.



zoete heb ik sommige met chocopasta gevuld en andere met jam,



zijn echt de moeite waard (heb het uit een arabische site) echt zijn super zacht. had sinds zaterdag een paar in de koelkast gedaan en vanochtend in de oven verwarmd echt lijken net vers en ook nog super zacht


Heeft iemand deze broodjes gemaakt?
hoeven ze niet te rijzen nadat je bolletjes hebt gemaakt?

jazzakoem allah ghier

03-09-2008, 19:33


Deze maak ik ook vaak het deeg heet de 10 min deeg
en nee ze zijn juist goed 1x je klaar bent met het vullen dus als je de laatste
al hebt gevormd kan je met de 1ste lading beginnen te bakken.
En deze recept had mellouki geplaatst op VIP

Wa iyaki djazaki allah

03-09-2008, 19:35
hmmzzz
ben benieuwd meiden
Ik ga ze ook morgen proberen

03-09-2008, 19:45

Citaat door lamyaeanass:
zoet



(glazen met oortje gaat 200ml in)
1 koffiekopje suiker
2 el drogegist
2 bekers water
zout
2 bekers bloem

deze ingredienten in mixer mixen voor een min of 2
dan in een tuiltje doen en 10 min laten staan voeg dan

3 bekers bloem
1/2 beker olie

en dit tot een mooi deegje kneden, je kunt meteen te werk gaan , vorm broodjes die je wilt je kunt het deeg ook voor pizza gebruiken

vullien1:
aardappels gekookt en gestampt
uitjes glanzig gebakken en aan je aardappels voegen
kruiden die je wilt
(je kunt er gehakt, tonijn, kip enz aan toevoegen maar hoeft niet)

vulling 2:
gehakt vulling zoals je gewent bent

vulling 3:
uitje glanzig bakken en spinazie er aan toevoegen en mee bakken zout en peper toevoegen.

verder kun je zelf vullingen doen die je maar wilt.



zoete heb ik sommige met chocopasta gevuld en andere met jam,



zijn echt de moeite waard (heb het uit een arabische site) echt zijn super zacht. had sinds zaterdag een paar in de koelkast gedaan en vanochtend in de oven verwarmd echt lijken net vers en ook nog super zacht


Heeft iemand deze broodjes gemaakt?
hoeven ze niet te rijzen nadat je bolletjes hebt gemaakt?

jazzakoem allah ghier


bedankt voor je recept, maar eerst schrijf je glazen met oortje vervolgens ga je over op koffie kopje en dan op beker ik snap het niet

03-09-2008, 20:00



Citaat door aseklou:
bedankt voor je recept, maar eerst schrijf je glazen met oortje vervolgens ga je over op koffie kopje en dan op beker ik snap het niet

met glazen bedoel ik ook die met oortje
alleen de suiker is een koffiekopje of de helft van glas met oortje

03-09-2008, 20:05
ik wil het ook heel graag proberen morgen, maak je een gaatje in het deeg om te vullen?
ik ken geen glazen met oortjes, kan ik ook gewoon een glas gebruiken?
nadia

03-09-2008, 20:12

Citaat door Nadiaatje82:
ik wil het ook heel graag proberen morgen, maak je een gaatje in het deeg om te vullen?
ik ken geen glazen met oortjes, kan ik ook gewoon een glas gebruiken?
nadia



Neem een glas die 200 ml inhoud bevat of een maatbeker deze tot 200ml vullen is ook goed

03-09-2008, 22:16
he mellouke.... een vraagje dus je gebruikt in totoaal 5 bekers bloem????

03-09-2008, 23:47

Citaat door fessia25:
he mellouke.... een vraagje dus je gebruikt in totoaal 5 bekers bloem????



Zal voor haar antwoord geven omdat ze rond deze tijd niet online komt.
Klopt in total 5 bekers (dus 2 bekers bij de eerste deeg, en dan de 3 bekers nadat het gerezen heeft )

04-09-2008, 09:28
Dus Je Vorm Rondje Bolletjes Deeg, En Daarin Doe Je Gewenste Vulling En Dan Maak Je Het Dicht. Dan Zijn Het Uiteindelijk Allemaal Rondje Broodjes??

04-09-2008, 11:42

Citaat door noha_tanger:
Zal voor haar antwoord geven omdat ze rond deze tijd niet online komt.
Klopt in total 5 bekers (dus 2 bekers bij de eerste deeg, en dan de 3 bekers nadat het gerezen heeft )


ik vind dit zo raar, je voegt nog eens 3 bekers bloem bij je deeg? Moet je dan geen water toevoegen, is het dan niet te droog?
1 beker = 1 hariratas?
ik ben moeilijk he maar ik heb vanavond gasten en ik zou echt niet willen dat het mislukt

04-09-2008, 11:59
ik ga het voor vanavond maken...ik laat jullie weten ok!

04-09-2008, 16:55



Citaat door mellouki:
met glazen bedoel ik ook die met oortje
alleen de suiker is een koffiekopje of de helft van glas met oortje



oke thanks!

04-09-2008, 19:24
ik heb de broodjes uitgeprobeerd, ik heb de ingrediënten gehalveerd. ik heb er 12 broodjes uitgemaakt de helft met gehakt gevuld en de andere helft met kaas. ik ben benieuwd hoe ze vanavond zijn. maar super zacht zijn ze nu al niet meer.

04-09-2008, 20:39

Citaat door Nadiaatje82:
ik vind dit zo raar, je voegt nog eens 3 bekers bloem bij je deeg? Moet je dan geen water toevoegen, is het dan niet te droog?
1 beker = 1 hariratas?
ik ben moeilijk he maar ik heb vanavond gasten en ik zou echt niet willen dat het mislukt



Nee 1 beker = 1nl'se theeglas van 200 ml inhoud en geen harira kom.
En de eerste deeg is echt vloeibaar hoor dus je hebt echt geen extra vocht nodig als je je echt aan de ingr aanhoud

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7