Bekijk volle/desktop versie : Sociale dienst op het matje geroepen!



28-08-2008, 10:00
Nationale ombudsman kapittelt sociale dienst


De Nationale ombudsman vindt een klacht van een inwoner van Vollenhove tegen de intergemeentelijke sociale dienst Steenwijkerland en Westerveld gegrond.

Volgens de ombudsman hebben de sociale dienst én de gemeente Steenwijkerland een klacht van de man niet goed afgehandeld en is geen hoor en wederhoor toegepast. Bovendien is ten onrechte een klacht over het optreden van de directeur van de sociale dienst niet in behandeling genomen.

De man uit Vollenhove had eind 2005 een gesprek met een wethouder van Steenwijkerland over zijn ervaringen met de re-integratie door deze gemeente. Hij constateerde enkele weken later dat de verslaglegging van dat gesprek nogal wat hiaten bevatte. De man diende in februari 2006 een klacht in over de weergave van het gesprek. Omdat hij zich niet serieus genomen voelde, wendde hij zich tot de Nationale ombudsman.

Diens tussenkomst leidde onder meer tot de inschakeling van burgemeester Hayo Apotheker in het conflict, maar ook dat bood geen oplossing. Bovendien werd de klager geconfronteerd met een directeur van de sociale dienst die niet meer met hem wilde spreken en met de woorden 'Dag meneer' de verbinding verbrak. De klager diende ook tegen hem een klacht in.

De Nationale ombudsman wijst op de grote verschillen tussen gemeente en klager in de weergave van het gesprek. Hij begrijpt niet waarom de Vollenhover niet gehoord is in aanwezigheid van de medewerkster die voor de verslaglegging van het gesprek met de wethouder zorgde en beveelt de sociale dienst aan dit alsnog te doen. Ook wordt Steenwijkerland verzocht alsnog de klacht tegen de directeur van de sociale dienst in behandeling te nemen.

Bron

Goed dat dit zo kan gaan, meestal trekken burgers aan het korte eindje van handjes boven elkaars hoofd houden.

28-08-2008, 10:08


Vind ik ook, moet maar eens afgelopen zijn!