Bekijk volle/desktop versie : spaghetti chebbakia



26-08-2008, 16:39
hallo dames,
kan iemand me helpen aan spaghetti chebbakia
heb op de site gezocht maar kan het niet zo gauw vinden.
alvast bedankt
assalam aleikoem

26-08-2008, 16:52


DEZE RECEPT IS VAN KP:
Deze shebakia kan je op 2 manieren maken
Recept 1

1 kg bloem
sap van 1 citroen
half zakje bak poeder
150 g gesmolten boter
1 ei dooier
200 ml warme melk
lauw water

Recept 2

1 el nafe3
1 el raslhanout als je dat hebt
1 el kaneel
4 grote lepels boter
½ lepeltje zafran lhor
2 el azijn
½ theeglas olie
1 ei
½ zakje bakpoeder
250 g gemalen en gebakken amandelen op mee te bestrooien en een snufje zout

je kneed het deeg met de ingredienten die hier boven staan tot een niet te slappe deeg daarna verdeel je het in bolletjes je rolt een bolletje uit haal het door de pastamachine om nog dunner te maken je bestrooit het lapje met bloem en haalt het door het spagetie apparaat nu heb je sliertjes die leg je op tafel en maakt er dan vormpjes van om ze in te drukken met je vingers dan krijg je een soort bolletje en zo werk je dat allemaal af legt die shebakiatjes op een theedoek tot je hellemaal klaar bent en dan bak je ze op matig vuur licht bruin en dan doe je ze in de honing

26-08-2008, 16:53
video van choumicha

http://www.dailymotion.com/relevance/search/jolinde/video/x1j2rc_melk-chebakia_family

26-08-2008, 16:53
recept van elfjes:



1 kilo bloem
half liter melk
1 eetl.mazhar
1 bakpoeder
2 eieren
snufje zout
beetje gist
1 glas gemalen sesamzaad(groot glas)
half bakje bona gesmolten

bloem kan je beetje bij beetje doen.
succes,laat ons weten of het gelukt is?


(een glas van 250ml
de sesamzaadjes fijn mixen en met het deeg kneden.)

26-08-2008, 16:55


geplaatst door monatoetje

ik heb hier het recept uit een marokkaans kookboek.
ik heb vaak gemaakt en hij is bij mij tot nu toe altijd gelukt.

1/2 liter melk
1 zakje bakpoeder
1 lepel vanillesuiker
250 gram boter
bloem
200 gram amandelen. ( je kan ook sezamzaad nemen.)voor de garnering

doe de melk samen metr de boter in een steelpan tot de boter smelt, op laag vuur.
doe hem dan in een grote kom. (elqas3a)
voeg hierbij de vanillesuiker en de vanillesuiker.
Goed mengen
doe de bloem er een beetje bij beetje bij.
Het deeg moet hetzelfde als een gewone brood deeg.
niet te drog maar ook niet te nat.
verdeel hem in kleine balletjes.
Bedek hem daarna met een plasticfolie en laat hem ongeveer 15 minuten staan.

de rest weten jullie wel geloof ik he?

26-08-2008, 16:57
hier is het recept van Nelb!

spaghetti chabakia

wat heb je nodig

x 250 gesmolten boter
x 2 eieren
x zout en wat gist
x halve eetlepel poedersuiker
x halve theelepel kaneel
x grote theeglas warme melk
x ongeveer 1 kilo meel

en verder
olie
honing
mazhar en sesam zaadjes

x alle ingrediënten goed met elkaar mengen
x en verdeel het deeg over 4 tot 6 bolletjes
x maar het bolletje plat d.m.v. deegroller en haal het evt nog door de spag.apparaat .
x zet nu het apparaat op nr 5 en haal het platte deeg (eerst nog bestrooien met meel) door het gedeelte voor de fijne spag. sliertjes.
x en leg nu de sliertjes voorzichtig op tafel en maak er nu kleine ovale pakketjes van d.m.v van ze met je vingers goed dicht te knijpen.
x en als laatste snijd de pakketjes door met een mes en leg ze op een plaat (evt bestrooien met meel) en goed afdekken.
xdoe dit nu ook met de rest van de bolletjes.
x en bak ze dan in de olie en verwarm de honing met een kleine beetje mazhar en laat ze daarna lang in de honing liggen en daarna pas uitlekken in een vergiet.
x strooi de zaadjes erover en klaar is kees.

26-08-2008, 17:18
jazaki allah khayran, oegti noha

26-08-2008, 17:25

Citaat door hayatl:
jazaki allah khayran, oegti noha



wa iyaki oukhty