Bekijk volle/desktop versie : Verbod op transplantaties tussen moslims en christenen



26-08-2008, 08:26

Citaat door maslama:
Verbod op transplantaties tussen moslims en christenen

geplaatst: zaterdag, 23 augustus 2008, 9.21 uur

De Egyptische artsenbond heeft een verbod uitgevaardigd op orgaantransplantaties tussen moslims en christenen. Het besluit heeft tot felle protesten geleid, meldt het persbureau EFE.

Een woordvoerder van de Koptische Kerk zei in reactie: “We hebben allemaal hetzelfde Egyptische bloed. Als de maatregel bedoeld is om orgaanhandel tegen te gaan verwerpen wij haar ook omdat die zich ook onder gelovigen van dezelfde religie kan voordoen.”
De woordvoerder noemde de beslissing “zeer ernstig”, omdat het ook kan leiden tot andere maatregelen, zoals het verbod op bloedtransfusies tussen christenen en moslims of de behandeling van een patiënt met een ander geloof. “Wij vrezen dat er in de toekomst ziekenhuizen voor christenen en ziekenhuizen voor moslims zullen zijn.”

Voorzitter Hamdi El Sayed van de artsenbond zei dat de maatregel bedoeld is “om te voorkomen dat rijke christenen de organen van arme moslims kopen en omgekeerd”. Het verbod moet ook “voorkomen dat patiënten worden misleid en beroofd van hun organen, met name als dit gebeurt tussen christenen en moslims, omdat een crisis tussen beide gemeenschappen zou veroorzaken.”

De Egyptische artsenbond is onderdeel van de fundamentalistische moslimbroederschap.
Abel Moti Bayumi, expert van het Centrum voor Islamstudies van de Al Azhar, noemt het verbod “discriminerend, omdat het een schending is van de rechten van de mens, van de grondwet en van de nationale eenheid.” “Als de bond het verbod niet intrekt zullen er meer conflicten ontstaan tussen christenen en moslims”, waarschuwde hij. (KN/ACN)

http://www.katholieknieuwsblad.nl/kort/index.php?id=5197
.

26-08-2008, 08:29


Ze worden steeds gekker die moslims.

Moore.

26-08-2008, 08:29
Zijn ze nu helemaal van de goede goden verlaten!!

Er zijn al te weinig oorgaanspenders...wat willen ze gaan doen een als er ook nog groepen gaan afvallen voor andere groepen... te belachelijk voor woorden.

26-08-2008, 08:46

Citaat door David:
Wanneer gaan ze in Egypte die heidense pyramides en sfynxen slopen?


Als de burgermeeste van de hoofdstad meedoet aan de Gayparade

26-08-2008, 08:52


Mensen zijn gek.