Bekijk volle/desktop versie : Maarten draagt de Nederlandse vlag PEKING - Zwemmer Maarten van der Weijden draagt va



24-08-2008, 07:29
http://www.sportwereld.nl/olympischespelen/2552794/Maarten_draagt_de_Nederlandse_vlag.html


PEKING - Zwemmer Maarten van der Weijden draagt vanmiddag tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen de Nederlandse vlag. De olympisch kampioen op de 10 kilometer open water kreeg op de website van sportkoepel NOCxNSF veruit de meeste stemmen van het publiek.

De bezoekers van de website konden een stem uitbrengen op hun favoriet. Voorwaarde daarbij was dat de betreffende sporter tijdens de Spelen een medaille moest hebben gewonnen. De 27-jarige Van der Weijden kreeg bijna 40 procent van de stemmen. Hij hield amazone Anky van Grunsven (goud en zilver bij het dressuur), zwemster Manon van Rooijen (goud met de estafetteploeg 4x100 meter) en judoka Deborah Gravenstijn (zilver) ruim achter zich.

Tijdens de Olympische Spelen in Athene (2004) droeg wielrenster Leontien Zijlaard-Van Moorsel de vlag tijdens de sluitingsceremonie. Charles van Commenée, chef de mission van de Nederlandse equipe, wijst traditioneel de vlaggendrager aan voor de openingsceremonie. In Peking viel die eer ten deel aan hockeyer Jeroen Delmee. (ANP)