Bekijk volle/desktop versie : Eerste test voor Real Madrid bij Valencia



17-08-2008, 19:04
Eerste test voor Real Madrid bij Valencia
http://www.voetbalonline.nl
Zondag 17 Augustus 2008 13:28

Vanavond om 22.00 uur is de start van het officiële seizoen in Spanje met de eerste wedstrijd om de Spaanse Supercup. Bekerwinnaar Valencia ontvangt kampioen Real Madrid in een toptreffen in Mestalla.


Voor Valencia wordt het vooral een wedstrijd waarbij de eigen aanhang moet worden overtuigd van de beterschap na een dramatisch seizoen. De 'dictatuur van Soler en Koeman' is nog niet vergeten, maar Valencia heeft beterschap getoond en ook nog zijn sterren Silva en Villa weten te behouden. Fernando Morientes meent: 'Er is duidelijk weer een ziel binnen de ploeg. Het plezier op de training is weer terug en er bestaat een grote wil om de Supercopa te winnen.'

In de verwachte opstelling zal de nieuwe trainer Unai Emery een plaats inruimen voor David Albelda, die tijdens de oefenstage een puike indruk maakte. Hij is na het tumultueuze half jaar met Koeman, toen hij buiten de ploeg werd gezet, geen aanvoerder meer.

Bij Real worden drie Nederlanders in de basis verwacht, met Van Nistelrooij en Robben aan zijn zijde zal Van der Vaart zijn officiële debuut maken in het stadion, waar hij een jaar geleden nog hoopte te excelleren. Robinho is op het laatste moment ervan overtuigd om toch maar mee te reizen met de ploeg en zal misschien in de tweede helft spelen.

Valencia won de Supercopa voor het laatst in 1999, toen Barcelona werd verslagen. Voor Real Madrid is het ook vijf jaar geleden dat deze prijs werd gewonnen. Toen bij het debuut van Beckham Mallorca werd verslagen. Volgende week zondag is de return.