kip r'fissa
Benodigheden:
x 1 kip
x 4 uien
x 1 volle tl komijnpoeder
x 1/2 kurkuma
x 1 el ras el hanout
x 2 el fenegriek
x 1 kg bloem
x 30 gr bakkersgist
x 1 volle tl smen
x 1/2 theeglas zonnebloemolie
x 1 theeglas olijfolie
x 3 volle tl zout
x 1 tl peper
Bereiding:
x Maak de m'semmen met de bloem, de gist, een tl zout en een theeglas lauw water.
x Snijd de kip in stukken en doe die met de gesneden uien, komijn, kurkuma, fenegriek, ras el hanout, smen, olijfolie, de rest van het zout en de peper in een pan en laat alles ongeveer 15 minuten fruiten. Voeg zoveel water toe dat de kip onder water ligt en laat alles 1 uur met de deksel op de pan zachtjes koken. De kip ondertussen regelmatig keren en eventueel wat water toevoegen ( je moet dan ook meer kruiden erbij doen).
haal de m'semmen uit elkaar en scheur ze in kleine stukjes. Leg deze op een groot bord en doe de kip met de saus er boven op.