Bekijk volle/desktop versie : Amerikanen sluiten Irakezen op in houten kisten



08-08-2008, 19:27
Amerikanen sluiten Irakezen op in houten kisten


WASHINGTON - De Amerikaanse bezettingsmacht in Irak sluit recalcitrante Iraakse gevangenen staande op in houten kisten die amper groter zijn dan de Arabieren zelf en soms kleiner zijn dan een telefooncel.

Dit heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN vrijdag gemeld. Sommige van de houten kisten zijn maar 1,83 meter hoog, met een grondoppervlak van 92 bij 92 centimeter.

Volgens het Iraakse ministerie van Volksgezondheid is de gemiddelde Iraakse man 1,68 meter lang.

Volgens een Amerikaanse militaire woordvoerder worden de Irakezen "niet langer dan twaalf uur achter elkaar" in de houten kisten gestopt.Zij krijgen eten en drinken en "er is nog nooit een gevangene doodgegaan".

Warm

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch maakt zich zorgen dat het extreem warm kan worden in de houten kisten. Grote delen van Irak hebben een woestijnklimaat.

De Amerikaanse behandeling van Iraakse gevangenen is reden tot zorg sinds het schandaal rond de Abu Ghraib-gevangenis waar Irakezen werden gemarteld en vernederd.

De VS houden 20.000 Irakezen vast. De informatie over de houtenkistenpraktijken kwam beschikbaar nadat in 2005 een beroep was gedaan op de Amerikaanse wet op de openbaarheid van bestuur.

(c) ANP

bron: http://www.nu.nl/news/1692094/23/Amerikanen_sluiten_Irakezen_op_in_houten_kisten.ht ml

08-08-2008, 19:30


Tweede topic over die mensenrechten schenders.

08-08-2008, 19:55
Blijkbaar is dit topic niet interessant voor bepaalde mensen...

Het is toch zeker te gek voor worden, mensen opsluiten in kisten? Maar ach, zolang het "ons" maar niet treft is er geen haan die ernaar kraait. Wat een hypocrisie!

Deze praktijken zullen prachtig schitteren in de schone historie van het "vrije" Westen.

08-08-2008, 19:58
Mensen willen gewoon dit niet promoten daarom reageren ze niet!

Daden tellen geen gekrijs hier....

08-08-2008, 20:00


Verbaast mij helemaal niets van Amerika. China op de vingers tikken t.a.v. schending van mensenrechten en ondertussen o.a. het barbaarse kamp Guantanamo erop na houden, nu dit weer. Hypocrisie ten top.

08-08-2008, 20:10
U.S.A. Houten kist er om heen, klaar..

08-08-2008, 20:16

Citaat door onaangepast:
U.S.A. Houten kist er om heen, klaar..


Daar leven ze al in...one big bubble

08-08-2008, 20:33

Citaat door Bada_Bing:
Verbaast mij helemaal niets van Amerika. China op de vingers tikken t.a.v. schending van mensenrechten en ondertussen o.a. het barbaarse kamp Guantanamo erop na houden, nu dit weer. Hypocrisie ten top.


Niet alleen China, maar die is wel het meest bekend tegenwoordig.

Ik vind dat gekrijs over China verder gaan dan hypocrisie: het is simpelweg hondsbrutaal om te gaan zeiken over zaken die je zelf niet eens in orde hebt.

08-08-2008, 20:38
Lah yhrek al mirikaaaaaaaaaan

08-08-2008, 20:40

Citaat door Ilyaas:
Niet alleen China, maar die is wel het meest bekend tegenwoordig.

Ik vind dat gekrijs over China verder gaan dan hypocrisie: het is simpelweg hondsbrutaal om te gaan zeiken over zaken die je zelf niet eens in orde hebt.


Recentelijk nog dit:

Guantanamo Bay, 6 aug.
De Jemeniet Salim Ahmed Hamdan (31) is tijdens een rechtszaak op de Amerikaanse marinebasis Guantánamo Bay schuldig bevonden aan steun aan terrorisme.

Het proces tegen Hamdan is de eerste rechtszaak op Guantánamo Bay, waar de VS sinds januari 2002 vermeende Al-Qaeda- en Talibaanstrijders vasthouden.

De jury, bestaande uit acht Amerikaanse militairen had slechts acht uur nodig om tot deze uitspraak te komen. Hamdan huilde toen de voorzitter van de jury het oordeel voorlas.

De strafmaat wordt later bepaald. Hamdan kan levenslang krijgen.

De voormalig chauffeur van terreurleider Osama bin Laden werd echter vrijgesproken van het geven van steun aan al-Qaeda, het terreurnetwerk van Bin Laden. Dit achtte de jury niet bewezen.

De advocaten van Hamdan hadden deze uitkomst al verwacht, zo zeiden ze vandaag. Volgens luitenant Brian Mitzer, de door het Amerikaanse leger aan Hamdan toegewezen advocaat, is het systeem op Guantánamo erop gebaseerd dat de verdachten schuldig worden bevonden. „Ik weet niet of er wel een eerlijke uitspraak had kunnen komen”, zo zei hij.
Hij gaf aan dat het bewijsmateriaal tegen Hamdan in gewone rechtszaken niet was toegelaten, omdat het onder dwang verkregen was.
Het proces tegen Hamdan is van groot belang omdat het de eerste rechtszaak is op Guantánamo Bay, waar naar schatting nog 280 man gevangen zitten, van wie er 70 berecht zullen worden. Als dit proces is beëindigd zal dat tegen Khalid Sheik Mohammed beginnen, de man die zelf zegt dat hij het brein is achter de aanslagen van 11 september 2001.

08-08-2008, 20:43
OMG, de internetverbinding bij de kampers is weer hersteld.

08-08-2008, 20:53

Citaat door HapppyKafirr:
moslims zijn veel erger ; die hadden allang het hoofd van de romp gescheiden , onder veel geroep van Allah oe Hakbar.


Hoe kinderachtig kun je zijn, zulke argumenten voeren alleen kleuters aan om hun vrienden te imponeren. Blijkbaar ben je je dat stadium niet voorbijgegroeid.