Hey meid ik probeerde laatst wat uit, wat uiteindelijk hamdoelah lekker was geworden.
Gehaktballetjes, met aardapplblokjes en olijven
Gehakt met beetje olie en gehaktkruiden mengen... je kan hier ook wat marokkaanse kruiden bijdoen saffraan, ras el hanout, zoete paprikapoederm, zwarte peper... gewoon van alles was. Daarna maak je balletjes van. vervolgens doe je een klein beetje olijfolie en een klein beetje zonnebloem olie in de (hapjes)pan. Hiern bak je de gehaktballetjes... niet totdat ze hard zijn, maar totdat ze er aan de buitenkant gebakken uitzien.
Daarna doe je er een geschilde tomaat in stukjes bij en een ui in kleine stukjes... hier doe je dan weer wat kruiden bij en een beetje zout, je kan er ook koriander bij doen (ik heb het er na de aardappelen bij gedaan in een bosje, voor de smaak, daarna heb ik het weggooid, k hou niet van die koriandersnippers).
Doe hier wat water bij totdat het een beetje pruttelt.
Vervolgens snijd je een aantal aardappelen in blokjes, totdat het geheel is bedekt. Als de aardappelen gaar zijn, doe je een blikje (zwarte) olijven erbij en dan laat je het nog even warm worden (zodat de olijven warm worden)
That´s it. Je hebt het binnen een uur op tafel. IK hoop dat je t ook lekker zult vinden