Bekijk volle/desktop versie : Westerse jonge paddogebruiker springt uit raam en overlijdt



04-08-2008, 12:27
zondag 3 augustus 2008 19:50

In Den Haag is een achttienjarige jongen in ‘zeer verwarde toestand’ uit het raam gesprongen en niet veel later aan zijn verwondingen overleden. De jongeman zou paddo’s hebben gebruikt.


Dat heeft de politie Haaglanden zondag bekendgemaakt. Het incident had vrijdagavond plaats.

De politie kreeg omstreeks 21.30 uur een melding binnen dat iemand na het gebruik van hallucinogene paddestoelen erg verward was geraakt en uit het raam van zijn huis wilde springen.

Bij aankomst bleek de jongeman al te zijn gesprongen, aldus de politie. De Hagenaar werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Explosie
Op weg naar het ziekenhuis explodeerde een zuurstoffles in de ambulance, toen een broeder bezig was de jongeman te stabiliseren. Bij de explosie raakten de broeder en twee politieagenten die hulp verleenden lichtgewond. De arbeidsinspectie onderzoekt hoe dit heeft kunnen gebeuren.

In oktober vorig jaar besloot minister Ab Klink (CDA) van Volksgezondheid met een verbod te komen op paddo’s. Dat besluit volgde op een aantal incidenten met de hallucinogene paddestoelen.

Zo sprong een zeventienjarig Frans meisje onder invloed van de drugs van een brug bij het Amsterdamse wetenschapsmuseum Nemo. Een toerist uit IJsland raakte gewond nadat hij uit een hotelraam sprong en een Deen scheurde onder invloed van onder meer paddo’s als een dolle met zijn auto tussen tenten op camping Zeeburg in Amsterdam.

Zomerreces
Het verbod kon ondanks brede steun niet meer worden ingevoerd voor het zomerreces, omdat de Kamer een enorme waslijst aan Kamervragen had gesteld die eerst nog beantwoord moesten worden.

Door Claudia van Zanten

04-08-2008, 12:39


westerse paddo's...tfoe.