Harira
Recept van mmu2, deze maak ik altijd en vind ik de lekkerste door de verse tomaten erin!
Ingredienten:
1,5 kg tomaten
2 uien
Beetje vlees in kleine stukjes
1,5 theelepel peper
1,5 theelepel gember
1 theelepel ras el hanout
1/2 tl kaneel
1 theelepel kurkuma
Zout
Soepkommetje kikkererwten
Scheutje olie
Half bosje mahdnouz (peterselie) en kesbour (koriander) fjijn gesneden
Bosje Kravez (selderij), fijn gesneden
4 volle eetlepels meel, papje van maken door koud water erbij te voegen
1 klein rond blikje tomatenpurree
Handje vol vermecelli
Bereiding:
Uien, samen met de geschilde tomaten in de blender fijnmalen.
In een grote pan: vlees, olie, kikkererwten, tomaten en uien, een beetje van de kesbour+mahdnouz+kravez, alles kruiden en roeren . 2 liter water erbij
Alles gaar laten koken, dan 1 liter gekookt water erbij.
Meelmengsel en tomatenpurree erbij, goed blijven roeren.
Na 15 minuten vermecelli erbij, na 5 minuten de rest van de kesbour/mahdnouz/kravez erbij.