Bekijk volle/desktop versie : *Een Nieuw Begin*



Pagina's : [1] 2

24-07-2008, 23:26



Assalamoe3koem warahmatoe Allahi ta3ala wabaraktoe, beste broeders en zusters

Ik lees de laatste tijd veel topics in dit forum waarin men vraagt hoe zij hun imaan weer kunnen opkrikken of deze kunnen verbeteren. Ook lees ik dat er zowel broeders als zusters zijn die meteen alles goed willen proberen te doen in plaats van stap voor stap aan 1 slechte eigenschap werken, want toe(ge)geven; onze ervaring leert ons feitelijk dat wij al gauw weer naar onze oude patroon terug vervallen wat natuurlijk niet de bedoeling is .

Mijn beste broeders en zusters van wie ik allemaal hou omwille van Allah, wil ik jullie dezelfde raad geven als de Profeet Mohammed s.a.w altijd heeft gegeven nadat hij een groot aantal jaren na zijn Profeetschap het monotheisme (het geloven in 1 God; Allah) heeft verkondigd. Namelijk: onderhoud het gebed !

Bekend is dat Wij er allemal moeite mee en dit is een feit . Wat de redenen zijn waarom we het gebed verwaarlozen is nu niet van belang. Wat wel van groot van belang is of zijn zijn de redenen waarom we wel zouden moeten bidden !

Dus Mensen, plaats hier motiverende adviezen en tips om ons allen in staat te stellen het gebed wél te verrichten en dit p vastgestelde tijdstippen, want ik zweer in de naam van Allah dat er niets waardevollers op deze wereld bestaat dan het gebed! Want zonder het gebed zijn we echt verdoemd, zowel in dit leven als in het eeuwige hiernamaals...

Dit is wat ik uit mijn ervaring kan vertellen over het wel moeten verrichten van het gebed:

Islam legt de nadruk op het gebed, omdat het gebed de mens in contact met Allah brengt. Want even eerlijk, wij allemaal voelen ons heerlijk gerust gesteld nadat we klaar zijn met bidden. Al onze lasten die zwaar lagen op onze miezerige schouders voorheen lijken op dat moment compleet verdwenen te zijn maar wanneer wij eenmaal onze moskee of onze gebedskleedje verlaten dan voelen we ons al gauw weer somber vanwege de vele verantwoordelijkheden van deze wereld welke niet eens dé verantwoordelijkheden zijn waar het in onze leven om draait !

Zonder het gebed wordt het geloof zwakker en dit merken we allemaal! De drang om slecht te doen is groter als wij het gebed nalaten en gaan denken aan tijdverspillende zaken zoals shoppen, school en noem maar op.

Het gebed herinnert ons aan Allah, reinigt onze lichaam en onze geest waar wij allemaal weleens getuigen van zijn geweest! En dit zijn geen woorden zonder inhoud maar inhoud vertaalt in woorden ! En Subhana Allah toch blijven we het gebed verwaarlozen of zelfs helemaal nalaten, waar halen we die domheid toch vandaan Moge de Shaitan vervloekt zijn !

Zonder het gebed, vergeten we Allah. Maar nogmaals waar halen wij het lef vandaan om Allah te vergeten terwijl wij er wel iedere seconde van uitgaan dat Hij ons niet moet vergeten!

Wat mij zelf een mooi begin lijkt is eerst berouw tonen. Dus even de wassing verrichten met de intentie om vanaf nu met een schone lei het gebed 5 keer per dag en op tijd te verrichten en ga dan 2 rakat bidden waarna je je handen opheft (doea doet) waarin je Allah huilend smeekt en vraagt om vergiffenis en om je de kans te geven om een nieuw begin te maken!

Vooral nu de ramadan bijna begint kunnen we netjes beginnen aan een nieuw begin waarbij de deuren van berouw en vergiffenis insha Allah geopend zullen staan en de duivels geketend zullen zijn wat ons meer kans geeft om de goedheid van onze prachtige religie volledig en voor lange tijd te proeven insha Allah!

Nou, plaatsen die tips en adviezen(en geen gekopier en plak werk a.u.b maar jouw eigen woorden)!


24-07-2008, 23:52


maschAllah ga zo door DjazakkAllahoe Ghayran!!!

25-07-2008, 00:00

Citaat door OemSayfoudien:
maschAllah ga zo door DjazakkAllahoe Ghayran!!!


Dzjaka Allahoe lieve zuster !

Heb jij niet misschien een paar tips van jezelf hoe jij het gebed netjes kunt onderhouden om ons allemaal te stimuleren daarmee?

25-07-2008, 00:05

Citaat door Mysterious_M:
Dzjaka Allahoe lieve zuster !

Heb jij niet misschien een paar tips van jezelf hoe jij het gebed netjes kunt onderhouden om ons allemaal te stimuleren daarmee?



Barraka Allahu fiek voor t plaatsen !!

En ik sluit me aan bij bovenstaande vraag, ik zou graag ook tips willen.

25-07-2008, 00:08


Waijaaki Oegtie,
NA3am ff denken hiihihi,

Bid zoals het je laatste gebed is het is ook een Hadith; )

De Profeet zei: 'wanneer je opstaat voor het gebed, bid dan alsof het je laatste gebed is.' (Sah'ih')

& Doe het in alle concentratie neem er de tijd voor want het is iets tussen jou en jou schepper. Dus ga absoluut niet haasten!
Doe de tv uit en zorg dat er niets is zodat je concentratie weg kan gaan .


En verder ik heb wel een bestandje in word over concentratie in het gebed ik plaats het zo inschAllah

wa salaamoe 3laikoem wa rahmatoellah x

25-07-2008, 00:10
Voila ; http://www.speedyshare.com/774175227.html

25-07-2008, 00:13

Citaat door oemmieF:
[/B]


Barraka Allahu fiek voor t plaatsen !!

En ik sluit me aan bij bovenstaande vraag, ik zou graag ook tips willen.


Dzjakka Allah! Jah, ik geloof dat iedereen dat graag zou willen zustertje . Alleen stuiten we allemaal tegen de zelfde vraag aan: wat is de oplossing voor het niet verwaarlozen of nalaten van onze gebeden??

Ik denk dat het zowieso ten eerste heel erg belangerijk is dat we beginnen met alleen de 5 gebeden en niet de extra gebeden totdat we dit als een basis onder de knie krijgen in onze dagelijkse leven!

Verder denk ik toch dat willen we het gebed verrichten we toch even uurtje eerder moeten slapen om voor alfadjr op te kunnen staan en hard tegen de shaitain en onze luiheid op dat moment te vechten willen we opstaan of anders gewoon wakker blijven als je toch al tot 3 uur achter m.nl hangt !

Ook is een tip voor tijdens het overdaagse leven om nooit de deur uit te gaan zonder dat je de wassing hebt verricht en altijd een gebedskleedje in je tasje meeneemt. Onze handtasjes zijn toch vaak groot genoeg dat daar vast een stuk of 10 gebedskleedjes inpassen !

25-07-2008, 00:16
OemSayfoudien, bidden alsof het je laatste gebed is is zeker heel erg belangerijk. Gewoon even naar je eigen kamer toe, weg van alle geluiden, stemmen en kortom alle afleidingen. Vervolgens kijk je naar je gebedskleed, kom je tot rust door een diepe zucht uit te halen, pak je je niyya drbij, en ga je lekker rustig en kalm beginnen terwijl je van iedere seconde rust in je hart en lichaam voelt!

25-07-2008, 00:17
Ik heb trouwens even het bestandje geopend (Dzjaka Allahoe Ghayran) en ga het hier plaatsen zodat iedereen er meteen en gemakkelijk gebruik van maken als jij dat goed vindt OemSayFoudien.

Bismillah Ar-Rahman Ar-Rahim.

Tips voor concentratie tijdens het gebed te verkrijgen,

Asalaam oe 'alaykoum wa Rahmatoe Allah wa Barakatoe,

Insja'Allah verkeren jullie in goede Imane en in goede gezondheid. En insja'Allah kunnen de volgende tips ons helpen om concentratie te verkrijgen in het gebed. Persoonlijk vind ik dit één van de belangrijkste onderwerpen, daarom vind ik het noodzakelijk dat wij ons best doen en hier echt naar streven.

Want zo zei 'Umar al-Chattab (radya Allahu 'anhu) ooit: "Een man bidt zestig jaar en geen enkele buiging wordt van hem geaccepteerd." De metgezellen (radya Allahu 'anhum) vroegen: "Waarom?" Hij (radya Allahu 'anhu) zei: "Het zijn slechts bewegingen wat hij uitvoert."

Tip Eén: Vraag Allah (Subhana wa Ta'ala) om concentratie te verkrijgen.

Zelf vind ik het zeer belangrijk dat men zeker en vast doe'a doet als men deze concentratie wil verkrijgen, insja'Allah. Vraag Allah (Subhana wa Ta'ala) dat Hij jou de kracht geeft om je te concentreren in het gebed. Zoals in de Qur'an al-Karim staat: "O, gij mensen, gij zijt afhankelijk van Allah, maar Allah is de Onafhankelijke, de Geprezene." (Surah Faatir (35) aya 15)

De Profeet (salla Allahu 'alayhi wa salaam) zei: "Vraag alles aan Allah, zelfs de veters van je schoenen. Als Allah niet verstrekt, zal het nooit beschikbaar zijn." (Ibn al-Sunni, 349 - hasan. Ondersteund door at-Tirmidhi en anderen.) Moge Allah (Subhana wa Ta'ala) ons concentratie schenken tijdens het gebed en onze smeekbeden verhoren. Allahumma amin.

Tip Twee: Zorg ervoor dat je niet afgeleid wordt.

Ik zal dit puntje insja'Allah in twee punten verdelen. Het eerste gaat over de afleidingen in de ruimte waarin je je bevindt tijdens het gebed. Het klinkt logisch, maar toch vergeten wij dit vaak. Zorg ervoor dat je niet gaat bidden waar de televisie aanstaat of net daar waar anderen een gesprek aan het voeren zijn. Zoek een ruimte op waar het stil is en waar je niet afgeleid wordt. We zien dit ook in de sunnah van Rasul'Allah (salla Allahu 'alayhi wa salaam).

'Aisha (radya Allahu 'anha) vertelt dat de Boodschapper van Allah (salla Allahu 'alayhi wa salaam) het gebed verrichtte terwijl hij een khamisa droeg met bedrukte tekens. Hij keek naar zijn tekens en toen hij het gebed beëindigde, zei hij, "Neem mijn khamisa naar Abu Jahm, want het heeft nu juist mijn aandacht afgeleid van mijn gebed, en breng mij de anbijania (een effen dik kleed) van Abu Jahm bin Hudaifa bin Ghanim die tot de Banu Adi bin Ka'b behoorde." (Al-Bukhari)

Het tweede punt heeft betrekking op de influisteringen van shaytan, Ghanzab, (moge Allah hem vervloeken) die ons probeert af te leiden van het gebed. De Profeet (salla Allahu 'alayhi wa salaam) heeft hierover gezegd:

“Wanneer de Adhân plaatsvindt, zal Shaytân zo snel als hij kan weg rennen (zodat hij het niet kan horen). Wanneer het afgelopen is keert hij terug, maar wanneer de Iqamah wordt gezegd keert hij zich om en rent hij weg. Wanneer dit is afgelopen keert hij terug om de mens af te leiden (tijdens het gebed) zeggende: “Herinner je dit en dit, herinner je dit en dat.” Hij verwijst naar zaken die de persoon niet in gedachten had. Het gevolg hiervan is dat de persoon vergeet hoeveel (raka’ât) hij heeft gebeden.” (Al-Bukhari)

Tip Drie: Wees bewust van...

Ook deze tip heeft betrekking op meerdere aspecten. Men hoort zich ervan bewust te zijn dat men voor Allah (Subhana wa Ta'ala) staat en als men dat echt beseft, dan zal men met tranen zich vasthouden aan deze concentratie. Subhana'Allah, wij realiseren ons niet meer dat wij echt de kans krijgen om in dialoog te staan met onze Schepper. Ali ibn Abu Talib (radya Allahu 'anhu) werd geel en zo zenuwachtig als hij zich voorbereidde voor het gebed, tijdens zijn wassing, dat de metgezellen hem vroegen: "Ali, is alles goed met jou?" Hij antwoordde: "Weten jullie niet tussen wiens handen ik ga staan?"

In de bekende h'adith van de engel Jibreel ('alayhi salaam) die Rasul'Allah (salla Allahu 'alayhi wa salaam) vroeg wat Ihsane inhoudt, antwoordde de Profeet Mohammad (salla Allahu 'alayhi wa salaam): "Dat je Allah aanbidt alsof je Hem ziet en als je Hem niet ziet, dan ziet Hij jou wel." (Moeslim)

Verder is het volgens mij belangrijk dat men weet wat men juist zegt tijdens het gebed. Er zijn mensen die jarenlang het gebed verrichten, maar nooit de moeite genomen hebben om na te vragen wat het juist betekent. Dus lees vaak de vertaling erbij, zodat de recitaties ook dieper doordringen. Insja'Allah.

Tip Vier: Bid alsof het je laatste gebed is.

Voor mij heeft deze tip het meeste effect op mijn gebed, namelijk dat men zich realiseert dat iedere gebed die je verricht ook jouw laatste kan zijn. Hoelang denk je in sudjud te staan als je echt beseft dat dit je allerlaatste gebed kan zijn. Hoeveel tranen zullen er langs je wangen stromen als je je voorstelt dat je de kans niet meer krijgt om nog meer goede daden te verrichten. Subhana'Allah.

Zoals onze geliefde Profeet Mohammed (salla Allahu 'alayhi wa salaam) ons deze waardevolle tip heeft geschonken: "Wanneer je in gebed staat, bid dan alsof je (deze wereld) verlaat..." (Ibn Maajah, Ahmad en Abu Nu'aym in al-Hilyah.)

Tip Vijf: Neem je tijd en wees niet gehaast.

Een fout die de meesten van ons maken is, volgens mij, het gebed te haastig verrichten. Ook al heb je nog heel wat te doen, verricht het gebed in alle kalmte zodat je niet van het gebed zult stelen. En mijn dierbare broeders en zusters, dit is een zeer ernstige probleem, laten we dit dus niet onderschatten.

De Boodschapper van Allah (salla Allahu 'alayhi wa salaam) heeft ons namelijk het volgende gezegd: "De ernstigste soort dief is degene die steelt van zijn gebed." De mensen vroegen, "O Boodschapper van Allah, hoe kan iemand van zijn gebed stelen?" Hij (salla Allahu 'alayhi wa salaam) antwoordde: "Door rukoo' en sujood niet goed te doen." (Abu Dawud)

Dus sta in het gebed en streef ernaar om die concentratie uit te voeren, ook al lukt het je niet meteen, blijf zolang staan totdat je het met de wil van Allah (Subhana wa Ta'ala) verkrijgt. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar daarom is het ook belangrijk dat je veel geduld uitoefent tijdens je gebed. Wat me ook is opgevallen, is dat Allah (Subhana wa Ta'ala) sabr en salaat naast elkaar heeft geplaatst in de Qor'aan. Hij (Subhana wa Ta'ala) zegt namelijk: "Zoekt hulp door geduld en gebed; dit is inderdaad moeilijk, behalve voor de ootmoedigen." (Surah al-Baqara (2) aya 45)

25-07-2008, 00:21
Na3am en denk ook na wat het gebed je geeft voor een beloning.. zonder dat zijn we niks walou, ennuh we moeten gwn de sjaiatien verslaan!,
We doen het voor Allah ta3ala en voor ons zelf . Alhamdoelilah hebben we de kans dat we kunnen bidden! Wij mogen echt van geluk spreken dat wij de kans hebben om te bidden om onze wassing te verrichten met schoon water. En dat we benen , armen hebben om de soedjoed te verrichten Echt Alhamdoelilah Rabbila3alamien!

25-07-2008, 00:32

Citaat door OemSayfoudien:
Na3am en denk ook na wat het gebed je geeft voor een beloning.. zonder dat zijn we niks walou, ennuh we moeten gwn de sjaiatien verslaan!,
We doen het voor Allah ta3ala en voor ons zelf . Alhamdoelilah hebben we de kans dat we kunnen bidden! Wij mogen echt van geluk spreken dat wij de kans hebben om te bidden om onze wassing te verrichten met schoon water. En dat we benen , armen hebben om de soedjoed te verrichten Echt Alhamdoelilah Rabbila3alamien!


Ja wullah, zelfs zulke dingen zien we tegenwoordig echt als vanzelfsprekend .

Alle lof zij Allah, de Geprezene!

Ik moet gewoon huilen om deze wereld waarin ik mij bevind. Wullah ik haat het echt dat ik hier en nu leef. Dit voelt als een regelrechte illusie voor mij aan. Elke keer als ik op straat loop dan dringt er niets van de wereld tot me door omdat ik altijd met het idee heb geleefd dit alles is nep.

Als ik hier niet in leefde maar in de tijd van de Profeet saw dan zou mijn imaan toch o zo veeeeeeeeeeeeeel sterker zijn en ik denk dat dit voor iedereen geldt want 1 woordje van de Profeet over het gebed rechtstreeks tegen jou en klaar je doet het !

Ya Allah, Zijn beproevingen zijn zwaar maar Zijn beloningen zijn o zo Groot!

25-07-2008, 00:38
Na3am ik ook , ik loop op straat en wat ik zie het maakt mij gek! Niet alleen op straat . Meisjes die mij dingen vertellen uit hun prive levens sta ik zo verteld van subhanAllah, Alles lijkt zo normaal; het gebed verwaarlozen, Korte strakke kledij ,Geschreeuw ,gezang, gerook , met jongens omgaan van zelfs onze zusters , en vele andere dingen subhannAllah maar ja beproevingen hea Al-Hamdoelilah worden we beproeft!!..

Enne tja ghair inschAllah .. Inna Allah Ma3a Saberien!!

Moge Allah ta3ala het ons vergemakkelijken met het praktiseren en ons bijstaan Allahoema amien

25-07-2008, 00:52


Amien !

Eerlijk waar, ik moet er zelfs van kosten

Vooral tijdens dit zonnige weertje. Loop je er rustig bedekt bij je ogen naar beneden of naar de hemel gericht om de omgeving inclusief de zina tussen mensen niet te zien moeten ze het toch laten opvallen door te gillen wat de meiden doen, de heren die stoer denken te praten met hun vuile woorden en stoere geroep en al die kussende of hand in hand stelletjes en ga zo maar door...!

Wullah, iedere keer heb ik kotsneigingen als ik hiernaar kijk.

Ik haat deze tijd echt !

Weet je, ik heb me een lange tijd afgevraagd waarom mensen de geboden en verboden van Allah negeert en ik kwam erachter dat men zijn afschuwelijke daden niet onder ogen durft te zien en er liever voor wegloopt dan er mee geconfronteert wordt en dit is een feit kan ik vertellen!

25-07-2008, 00:55

Citaat door Mysterious_M:
Amien !

Eerlijk waar, ik moet er zelfs van kosten

Vooral tijdens dit zonnige weertje. Loop je er rustig bedekt bij je ogen naar beneden of naar de hemel gericht om de omgeving inclusief de zina tussen mensen niet te zien moeten ze het toch laten opvallen door te gillen wat de meiden doen, de heren die stoer denken te praten met hun vuile woorden en stoere geroep en al die kussende of hand in hand stelletjes en ga zo maar door...!

Wullah, iedere keer heb ik kotsneigingen als ik hiernaar kijk.

Ik haat deze tijd echt !
Meid ik weet precies wat je bedoeld SubhannAllah , Zelfs 'Mede-Moslims' zie je kussend en nog erger .
Vreselijk om te zien Maar ghair inschAllah. Gewoon ff volhouden hihi en inschAllah ooit hiedjraa plegen naar een islamitisch land en inschAllah krijgen we dat niet meer te zien..
whaha en dan die 'Grappige' opmerkingen die je krijgt van de koefar en soms zelfs moslims. Of we het niet warm hebben met dit warme weer, en rare opmerkingen en scheld woorden whahahahaha niet dat het me boeid maar toch ..
hihi ghair inschAllah inna Allah ma3a saberien hihihi

25-07-2008, 01:00

Citaat door OemSayfoudien:
Meid ik weet precies wat je bedoeld SubhannAllah , Zelfs 'Mede-Moslims' zie je kussend en nog erger .
Vreselijk om te zien Maar ghair inschAllah. Gewoon ff volhouden hihi en inschAllah ooit hiedjraa plegen naar een islamitisch land en inschAllah krijgen we dat niet meer te zien..
whaha en dan die 'Grappige' opmerkingen die je krijgt van de koefar en soms zelfs moslims. Of we het niet warm hebben met dit warme weer, en rare opmerkingen en scheld woorden whahahahaha niet dat het me boeid maar toch ..
hihi ghair inschAllah inna Allah ma3a saberien hihihi


Wullah die opmerkingen blijven irriteren maar doen mij ook niets. Daarom kijk ik ook het liefst naar beneden of naar boven om al die blikken van anderen niet op te vangen. Het kan me niets schelen wat ze denken of van me willen.

Wajow was het maar zo makkelijk om te emigreren zuster. Wat zou ik dat graag willen! Ik hoorde dat dit verplicht was voor elke moslim of niet?

En ja met die stelletjes doelde ik voornamelijk 'de moslims' want als het gaat om nederlanders, surinamers etc dan wil ik hier niets wat over zeggen

Dit zijn niet eens dingen die ik zeg omdat ik me hoger voel omdat ik niet tot die soort behoor maar ik huil echt voor ze vanuit het diepste van mijn hart.

Pagina's : [1] 2