Bekijk volle/desktop versie : Studie geneeskunde studeren in belgie??17-01-2004, 19:36
hey hallo,

ik ben me nu aan het orrienteren op de mogelijkheden van de opleiding geneeskunde. Nou heb ik laatst van iemand gehoord dat het ook mogelijk is om geneeskunde in belgie te studeren.Mijn vraag is dan ook: wie heeft er informatie over deze mogelijkheid? en mijn tweede vraag is: krijg je ook een volledige beurs op deze opleiding?
ik hoop snel reacties te ontvangen,

ma3a salama

Mounira

19-01-2004, 01:32


Zo hey, wat goed dat je dat gaat doen!
Is een hele pittige opleiding; en duurt ook wel even.
Ik zou er helemaal voor gaan, want de mogelijkheden erna zijn heel goed!! Echt goed nogmaals, ik zou dat ik je kon helpen maar helaas
Succes, en je komt er wel inshallah.
Beslama!!!

19-01-2004, 12:22
kwil ook in belgie studeren, criminologie...
maar heb wel gehoord dat het in belgie wat strenger is na nederland...

maar ben ook aan het zoeken of ze daar beurzem hebben, zodra k het weet zet k het wel hierop

19-01-2004, 16:10
Ja, ik ga ook in belgie studeren(ik woon in belgie :hihih

Maar in ieder geval als je meer info wilt ga dan eens op dezez site van de universiteit antwerpen zien.

http://www.ua.ac.be/

19-01-2004, 18:24


hello thnx voor jullie hulp ...

ik weet al vanaf jongs af aan dat mijn hart bij geneeskunde ligt en insha'allah wil ik dat ook waar maken...
En natuurlijk zal ik er hard voor moeten werken en dat het al mijn tijd in beslag zal nemen, maar dat heb ik er wel voor over..Want de beloning van de studie is in mijn ogen ergg grooot. ik zal later mensen kunnen helpen met de kennis die ik beheers, en wat is er nog beter dan tevreden en gezonde patienten.....

greetings from Mounira

22-01-2004, 22:30
heyyyy mensen.....

Heeft niemand hier enige ervaring mee? of kan niemand me hierbij helpen.... :s

23-01-2004, 21:52
S
Wa salaam AWRLWB

23-01-2004, 22:09
hey kspeciaal


dank je wel dat je hebt gereageerd op mijn topic. ( de rest natuurlijk ook) mijn vraag is: welke universiteiten bieden PGO aan? Ik heb nooit eerder over PGO gehoord. kun je me misschien meer daarover vertellen??

dank je wel

groetjes Mounira

25-01-2004, 17:08
Wat ik je ook verteld heb de beste Uni met PGO is de universiteit Maastricht (UM). Door alle goede resultaten van de UM zijn nu de meeste universiteiten aan het overstappen naar dit systeem en zijn nu d’r redelijk ver mee. Zover ik weet wordt dat systeem toegepast in Utrecht, Groningen en Amsterdam voor een deel (voor zekere info zou je naar hun sites moeten kijken.
Wat betreft PGO, heb ik hieronder voor jou een stukje geplakt uit de UM site.

Succes Wassalaam

Probleemgestuurd Onderwijs

De opleidingen aan de UM hebben geen afzonderlijke vakken als uitgangspunt. Je leert door te werken aan concrete theorie- en praktijkproblemen. Met circa twaalf studiegenoten ontdek je zelf de achtergronden bij gecompliceerde problemen uit de praktijk en de theorie van je vakgebied. Je praat over de manier waarop een kwestie in elkaar zit en spreekt af hoe je de deelproblemen gaat uitzoeken. Daarna ga je op pad om het speurwerk te doen.
Zelf antwoorden zoeken
Antwoorden op je vragen vind je bijvoorbeeld in het Studielandschap en op andere plekken in de Universiteitsbibliotheek. Je kunt digitale bronnen raadplegen, informatie zoeken op het internet of specialisten benaderen. Op die manier ervaar je van het begin af aan dat bij veel problemen een inbreng vanuit verschillende vakgebieden is vereist. Met de gevonden informatie ga je terug naar je onderwijsgroep om je bevindingen terug te koppelen. Daarbij zal vaak blijken dat je andere informatie hebt gevonden dan je medestudenten. Je bespreekt deze verschillen met je groep en probeert tot een consensus te komen. Soms kan die consensus inhouden dat er verschillende manieren zijn om naar een probleem te kijken die niet altijd met elkaar te rijmen zijn.
Vaardigheidstrainingen
Het onderwijs is niet alleen gericht op het verwerven van kennis. Ook de vaardigheden die bij de uitoefening van het latere beroep nodig zijn, moeten worden aangeleerd. Artsen moeten gesprekken voeren met patiënten en lichamelijk onderzoek verrichten. Juristen moeten pleidooien voeren en kunnen schrijven. Daarom kent elke studie aan de UM een breed scala aan vaardigheidstrainingen.
Praktijkgerichte problemen
Het overkomt veel afgestudeerden dat ze na een aantal jaren hard studeren in de eerste baan met lege handen staan, omdat de praktijk heel anders in elkaar blijkt te zitten dan tijdens de studie is geleerd. De UM probeert dat te voorkomen door haar studenten continu met praktijkproblemen te confronteren. De UM is de enige universiteit in Nederland die volledig met dit systeem, het zogenaamde Probleemgestuurd Onderwijs (PGO), werkt. Andere universiteiten in binnen- en buitenland nemen inmiddels elementen van het PGO over.

04-02-2004, 18:51
kspeciaal bedankt voor je informatieve informatie, ik heb er veel aangehad !!!!!
groetjes mounira