Bekijk volle/desktop versie : Slachtoffers racisme de mond gesnoerd



13-07-2008, 01:05
donderdag 10 juli 2008

Aangifte van discriminatie door de Haagse Hogeschool

Drie directeuren en twee leden van het College van Bestuur worden door het actiecomité tegen racisme en discriminatie beschuldigd van discriminatie van twee donkere docenten.

De Commissie Gelijke Behandeling oordeelde twee maanden geleden al dat de school de allochtone docenten onvoldoende heeft beschermd tegen denigrerende opmerkingen van autochtone collega's.

De mond gesnoerd
De twee docenten beklaagden zich in 1998 en 2001 over het feit dat collega's denigrerende opmerkingen maakten over hun ras. Maar ook studenten voelen zich gediscrimineerd, en zeggen gestraft te worden als ze dat aan de kaak stellen.

Volgens actiecomitélid Ahmet Daskapan heerst binnen de Haagse Hogeschool het credo ‘iedereen die zijn mond opentrekt maken wij een kopje kleiner'. ‘Studenten die kritiek hadden werden beloond met onvoldoendes en tegenwerking bij hun afstuderen.

'Van iedereen die anoniem een klachtenbrief stuurde wilde de directeur middels de politie de identiteit achterhalen.'

Getuigenissen
De politie wil dit bericht niet bevestigen. Wel laat zij weten de recherche op de aangifte van het comité te hebben gezet.
Het comité rekent nu op de getuigenis van studenten die al zijn afgestudeerd of vanwege de klachten van school zijn gewisseld.

De Haagse Hogeschool weet van de aantijgingen van het comité, en meldt dat het College van Bestuur zich over de kwesite buigt. ‘We willen niet uitsluiten dat er dingen zijn gebeurd die niet kloppen', zegt een woordvoerder, ‘maar waar rook is, is niet áltijd vuur.'

http://www.dag.nl