Bekijk volle/desktop versie : Eurlings wil snel tientallen snelwegen verbreden



11-07-2008, 19:42

Citaat:
Eurlings wil snel tientallen snelwegen verbreden
Uitgegeven: 11 juli 2008 17:59
Laatst gewijzigd: 11 juli 2008 18:02

AMSTERDAM - Tientallen knelpunten op het snelwegennet worden op korte termijn verbreed. Dat is althans het streven van het kabinet.
ANP

De ministerraad stemde vrijdag in met een spoedwetsvoorstel dat moet voorkomen dat deze wegprojecten stil komen te liggen door milieuprocedures.

"Nog deze kabinetsperiode moeten de schoppen de grond in", zei minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) na afloop van de ministerraad. Eurlings wilde niet zeggen om welke delen van welke snelwegen het precies gaat. "Maar het zijn de fileknooppunten waar het iedere dag hard vastloopt."

Met het wetsvoorstel reageert het kabinet op de bevindingen van de commissie-Elverding. Die kwam dit voorjaar met een plan om de aanlegtijd van wegen te verkorten.

Regels

Nu duren de aanleg en verbreding van snelwegen of delen daarvan vaak jaren, vanwege ingewikkelde regels op het gebied van onder meer luchtkwaliteit.

Het wetsvoorstel is naar de Raad van State gestuurd, die er advies over moet uitbrengen. Eurlings heeft gevraagd om een spoedadvies. Dat zou eind volgende maand klaar moeten zijn.

Daarna kan de Tweede Kamer erover praten. Na de zomer komt het kabinet bovendien met een groot plan dat het mogelijk moet maken om ook andere wegen snel aan te leggen.
Nou vond ik Eurlings al een zakkenwasser van de bovenste plank, maar met dit voorstel maakt-ie zich bij mij helemaal ongeliefd. We moeten af van zoveel snelwegen. Laat mensen dichter bij hun werk gaan wonen en meer gebruik maken van het OV. Je moet niet constant de vervoersgroei faciliteren. Zo komt er nooit een eind aan.

11-07-2008, 20:11


Waar het mogelijk is, zie ik geen probleem.
Eigenlijk zouden we hiernaartoe moeten.
Lekkere brede wegen waar bijna niemand rijd, als hier in cuba.
Heb er zelf op gereden (zitten we gaten in!)


http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://k53.pbase.com/u36/ingokruckow/upload/23674464.NationalHighway.JPG&imgrefurl=http://www.pbase.com/ingokruckow/image/23674464&h=600&w=800&sz=138&hl=nl&start=3&um=1&tbn id=tRK__wtE0HXQzM:&tbnh=107&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dnational%2Bhighway%2Bcuba%26um%3D1%26 hl%3Dnl

11-07-2008, 22:03
Die Eurlings is wel een bezig bijtje.

11-07-2008, 22:04
Eindelijk ook eens goed nieuws van deze regering!

12-07-2008, 11:11


Door alle privatisering in OV , lees drastische bezuinigingen vooral in het streekvervoer , moet hij wel .

En meer asfalt en minder ov-mensen == meer inkomsten voor de staat ...

En het milieu ?
Ach , dat is totaal niet belangrijk , normen worden aangepast , van gaatjes in regels gebruik gemaakt en wat er dan af en toe uitkomt als "goed voor het milieu" is niets anders dan een kleine wassen neus ... (die dan vaak ook nog de staatskas spekt , zie CO2 heffing op luchtvaartverkeer ...)

Op alle punten is dit een regering van afbraak .

12-07-2008, 11:22

Citaat door led_zeppelin:
Nou vond ik Eurlings al een zakkenwasser van de bovenste plank, maar met dit voorstel maakt-ie zich bij mij helemaal ongeliefd. We moeten af van zoveel snelwegen. Laat mensen dichter bij hun werk gaan wonen en meer gebruik maken van het OV. Je moet niet constant de vervoersgroei faciliteren. Zo komt er nooit een eind aan.


Het probleem met het OV is dat het geld kost terwijl de auto de overheid geld oplevert.

Bovendien is het huidige OV geeneens in staat om 5% meer reizigers te vervoeren als die morgen zouden besluiten de bus of trein te nemen, laat staan dat ze structureel de capaciteit hebben om meer reizigers te vervoeren.

Er zullen miljarden in dat openbaar vervoer moeten worden gestoken om het te verbeteren en tot een werkelijk alternatief te maken voor de auto. Nu is het te duur en te slecht.

Dat weet het kabinet ook wel en aangezien men liever geld verdient dan uitgeeft is meer asfalt een makkelijkere oplossing. Het milieu interesseert ze niet zoveel, zie de vliegtaks die rechtstreeks in de staatskas verdwijnt.

12-07-2008, 17:03

Citaat door Kloodtzak:
dat was om te kunnen vluchten bij een invasie.


Meen je dat?
Ik dacht wel dat het iets militairs was.
Mischien van de Russen.

12-07-2008, 17:25

Citaat door Windmolenrat:
Neem aan dat de wegen ook in staat moeten zijn om Tanks en dergelijke te vervoeren. De russisiche tanks waren sowiezo groot.


klopt.

13-07-2008, 01:58
We hebben genoeg en meer dan genoeg betaald dat de regering maar eens haar afspraken moet nakomen en haar beloftes moet waarmaken. Moet je kijken op de Rijksweg A4 naar hoeveel files ontstaan daar waar drie rijbanen worden gepropt tot twee rijbanen. Auto's vervuilen niet als ze 130 kunnen doorrijden; Auto's vervuilen wanneer ze in de file staan te dampen! En die belastingen die zijn al betaald, dus hier met dat asfalt van ons! Nu!