Bekijk volle/desktop versie : Internationale oproep om te protesteren tegen “anti-islamcongres” in Keulen op 20/9



04-07-2008, 20:48
vrijdag 4 juli 2008
LSP Archief

Internationale oproep om te protesteren tegen “anti-islamcongres” in Keulen op 20 september[/SIZE]

[SIZE="3"]Het linkse gemeenteraadslid Claus Ludwig verspreidt een internationale oproep om deel te nemen aan de protestacties tegen een “anti-islamcongres” in Keulen op 20 september. Blokbuster heeft deze oproep reeds positief beantwoord en we publiceren nu de oproep van Claus die in de Keulense gemeenteraad zit voor Die Linke, een nieuwe formatie die momenteel in de peilingen tot 15% haalt in Duitsland.

Oproep door Claus Ludwig

Internationaal tegen racisme en neo-nazi’s. Stop het “anti-islamcongres” in Keulen op 20 september

Beste kameraden, vrienden en medestrijders,

De extreem-rechtse groep Pro Köln, die met vijf verkozenen in de Keulense gemeenteraad zit, wil op 19 en 20 september een racistisch “anti-islamiseringscongres” houden in de Keulense binnenstad. Daarop worden racisten uit heel Europa verwacht.

Onder de sprekers bevinden zich onder meer HC Strache, voorzitter van de FPÖ uit Oostenrijk, Jean-Marie Le Pen, chef van het Front National uit Frankrijk, en Filip Dewinter van het Vlaams Belang uit België. Aanvankelijk was ook de wegens holocaustontkenning veroordeelde Nick Griffin van de BNP uit Groot-Brittannië uitgenodigd, maar die is niet langer welkom na protest.

We kunnen tevens verwachten dat militante rechtse knokploegen zoals HVIM uit Hongarije of zelfs de Amerikaanse National Alliance aanwezig zullen zijn, net zoals deze groepen deelnamen aan de “Dag van de Rechts-Europese Jeugd” in Antwerpen op 3 mei laatstleden.

Tenslotte biedt de racistische propaganda van de maatpakfiguren ter rechterzijde ook zuurstof voor de openlijk militante nazi’s die de afgelopen periode hun offensief tegen linksen en migranten in Nordhrein-Westfalen hebben opgedreven.

De politiek van al deze figuren is in de kern dezelfde: met racisme wordt gehoopt de migranten en de autochtonen tegen elkaar uit te spelen. Daarbij maken ze gebruik van de propaganda van Westerse regeringen of figuren als de Nederlandse politicus Wilders om van alle mensen die uit “islamitische landen” afkomstig zijn een vijandsbeeld te maken.

Die Linke in Keulen is onderdeel van een coalitie van verschillende linkse, antifascistische en anti-racistische organisaties en individuen die dit Europese nazi-congres willen verhinderen. Ook de Keulense vakbonden roepen op om deze provocatie tegen te houden. Die Linke en haar jongerenorganisatie Linksjugend [`solid] mobiliseren interregionaal tegen dit congres.

Tegenover dit racisme en nationalisme plaatsen wij internationale solidariteit. Daarom roepen we antifascistische groepen uit de buurlanden op om ons actief te ondersteunen bij de protestacties tegen het anti-islam congres en ook te mobiliseren naar deze acties in Keulen.

We hopen alvast dat de arbeidersbeweging en in het bijzonder de vakbonden en linkse formaties zoals de SP in Nederland actief zullen deelnemen aangezien we uiteindelijk ook een alternatief moeten aanbieden op discriminatie, werkloosheid, de afbraak van het onderwijs en armoede. Dat biedt een voedingsbodem voor extreem-rechts.

Laat ons op 19/20 september met volle kracht ingaan tegen extreem-rechts en hen duidelijk maken dat ze hier niet zomaar kunnen doen wat ze willen. No Pasarán!

Laat ons tegenover de internationale samenwerking van racisten en fascisten, de echte internationale solidariteit tonen!

Met vriendelijke groeten,
Claus Ludwig, Gemeenteraadslid in Keulen, fractie van Die Linke

http://www.socialisme.be/lsp/archief/2008/07/04/claus.html

05-07-2008, 03:17


niet vergeten