Bekijk volle/desktop versie : Irak zit zonder voetbalteam....vreemde actie zeg van Irak zelf



26-06-2008, 17:28
er gebeuren van die rare dingen in Irak ...ik weet nog van paar jaar geleden toen Saddam nog aan de macht was ..heel Iraakse team moest kaalgeschoren worden omdat ze denk ik slecht hadden gespeeld tijdens wk of zo iets en nu gebeurt ook iets vreemds in Irak..heel Iraakse team is opgegeven


--

De Irakese voetbalbond (IFA) heeft het complete nationale voetbalelftal geruimd. Nadat eerder al bondscoach Adnan Hamad het veld moest ruimen, werd donderdag bekend dat geen van de huidige internationals nog voor het team zal worden opgeroepen.

De rigoureuze actie van de IFA komt kort na de uitschakeling van het land in de strijd om een plaats op het WK 2010 in Zuid-Afrika. Irak had aan een gelijkspel genoeg om verder te spelen in de kwalificatieronden, maar ging met 1-0 ten onder tegen Qatar.

Die afgang stuitte op veel woede bij de Irakese fans en bond. In een verklaring laat de bond weten: “Besloten is om het team op te lossen, alle spelers en de trainer inbegrepen.” De bond wend zich tot de regering van het land om meer financiële steun te verlenen aan betere scouts voor het nationale elftal.

Het is nog onduidelijk hoe Irak weer een nieuw nationaal elftal op wil gaan bouwen. In eigen land wordt al sinds jaar en dag geen officiële wedstrijd meer gespeeld vanwege de politieke onrust. De selectie trainde en speelde haar duels dan ook buiten de eigen landsgrenzen.