Bekijk volle/desktop versie : Vogelaar: Onderzoek naar lijfstraffen koranles



26-06-2008, 09:02
Nederland

Vogelaar: Onderzoek naar lijfstraffen koranles

donderdag 26 juni 2008 08:06
In navolging van PvdA'er Ahmed Marcouch wil minister Ella Vogelaar (Integratie, PvdA) dat justitie lijfstraffen en antiwesterse indoctrinatie tijdens koranles in moskeeën gaat onderzoeken.

Vogelaar laat onderzoek naar wantoestanden rond koranlessen instellen
Wynia's Week

Ahmed Marcouch is zelf deel van het probleem


Vogelaar gaat overleggen met staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs,

PvdA) en Marcouch over de aanpak van de wantoestanden in Nederlandse moskeeën, zegt zij vandaag in dagblad Trouw.
Marcouch zei vorige week dat hij zich ‘grote zorgen maakt’ over de islamitische zondagschooltjes: de kinderen leren er een afkeer van de westerse maatschappij en wat ze doordeweeks op gewone scholen opsteken, wordt er kapotgemaakt.

Tegen integratie
Volgens Marcouch, stadsdeelvoorzitter van de Amsterdamse wijk Slotervaart, worden er ook lijfstraffen in het islamonderwijs uitgedeeld.
Vogelaar: 'Lijfstraffen mogen niet in Nederland. We kijken al naar haat zaaiende predikers die tegen de integratie zijn. We moeten zien of dat ook in het godsdienstonderwijs in de moskeeën gebeurt.'

Meer islamles
Ook het pleidooi van Marcouch om meer islamles op openbare scholen te geven ziet de PvdA-minister wel zitten: het 'neutrale karakter' van de school' wordt niet aangetast, denkt Vogelaar.
'Als ouders erom vragen, dan moet een school een verzoek inwilligen, zoals ook gebeurt als katholieke of protestantse ouders met kinderen op een openbare school een verzoek doen.'
Door Robbert de Witt

26-06-2008, 12:53


marcouch lgra .....probeert ....bekend te worde.....naar zn aanval op fawaz....nu op moskeen...mafkees.....-_-!!) er is niets mis met die lesse ..heb r zelf op gezete......nothing wrong with it.

26-06-2008, 13:42

Citaat door Kloodtzak:
nee...jij bent er duidelijk beter van geworden, nuclear..

Hij was daarom ook alleen aanwezig, de tokkies in de moskee leren echt niks, 10% zijn wel goed en hebben ook een goede neerlands opleiding.