Bekijk volle/desktop versie : Zo voorkom je een verstikkende relatie



21-06-2008, 00:55
Als je verliefd bent, zou je alles voor je geliefde doen. Je wil altijd bij hem zijn en zou voor hem door het vuur gaan. Maar eens die passionele verliefdheid weg is, beland je opnieuw in de realiteit. Je ontdekt zijn goede en slechte eigenschappen en leert dat het niet altijd rozengeur en maneschijn kan zijn. Wil je een verstikkende relatie voorkomen, dan moet je van in het begin deze stappen ondernemen.

Hou van jezelf
Laat je zelfbeeld niet afhangen van wat hij zegt of denkt, meldt trendystyle.net. Je mag niet afhankelijk worden van zijn goedkeuring. Dat begint met kleine dingen zoals kledij. Heb je een bloesje dat hij lelijk vindt, heb dan toch genoeg zelfvertrouwen om het te dragen. Eigenwaarde is ontzettend belangrijk in een relatie. Mannen kunnen trouwens niet weerstaan aan zelfzekere vrouwen.

Idealiseer niet
Jouw partner, is net als jij, niet perfect. Het is belangrijk in een relatie dat jullie gelijk zijn. Hierbij bedoelen we niet op vlak van inkomen, leeftijd of intelligentie. Maar bewonder en idealiseer je partner niet te veel. Hij is ook maar een mens. Cijfer jezelf niet weg voor hem uit bewondering.

Weet wat je wil
Je mag je partner niet blindelings volgen. Jouw wensen zijn ook belangrijk en die moet je blijven verdedigen. Dit gaat zowel voor grote als kleine dingen op: van welke film jullie gaan bekijken, wat jullie eten tot het huis dat jullie op punt staan te kopen. Je hebt je eigen mening, en je moet je erbij neerleggen dat die niet altijd dezelfde als die van je partner zal zijn. Zoek samen naar een oplossing, een gulden middenweg. Dat is beter dan dat de een iets aan de ander oplegt.

Samen en apart
Samen dingen doen en ondernemen is heel belangrijk, zeker in het begin van je relatie omdat je elkaar nog moet leren kennen. Het is normaal dat je in die fase je vriendinnen wat minder ziet. Maar laat dit niet te lang duren, blijf je contacten onderhouden. Uit het oog, is uit het hart en dit gebeurt sneller dan je denkt. Trek dus ook eens alleen met je vriendinnen er op uit. Een tijdje weg van je geliefde maakt het verlangen naar elkaar alleen maar groter, aldus Hln.be.

Eigen plekje
Reserveer een plaatsje in jullie stulpje als je eigen plekje. Hier bewaar je emotioneel waardevolle dingen, lees je je post, check je je e-mails of schrijf je in je dagboek. Hij heeft natuurlijk ook recht op zo'n plekje, maar het is wel de bedoeling dat je dit respecteert. Hij blijft uit jouw hoekje, jij uit het zijne.

Geheimen
Je hoeft hem niet per se alles te vertellen. Je mag bepaalde dingen voor jezelf houden, zolang het maar geen vitale dingen zijn. Het gaat hierover een droom die koestert of een herinnering waar je warm van wordt. Koester deze gedachten als een kleine schat waar jij alleen aan kan. (ep)

21-06-2008, 09:59


idealiseren, echt een woord voor ons

21-06-2008, 10:01

Citaat door noona:
idealiseren, echt een woord voor ons



Ja, maar hij is ook echt ge-we-ld-ig .

21-06-2008, 10:06
te vroeg gestopt met school soms? ge-wel-dig..

ja inderdaad, geweldig zijn ze allemaaaaal

21-06-2008, 10:16


zo dat was effe nodig.

21-06-2008, 10:18

Citaat door noona:
te vroeg gestopt met school soms? ge-wel-dig..

ja inderdaad, geweldig zijn ze allemaaaaal


Was het maar waar .

Ik moet zo nodig carriere maken .

Nee, niet allemaal, alleen hij .

21-06-2008, 13:58
uit welk maandblad komt dit weer? Let me guess....Flair, Cosmo of de Viva...which one.....;-)

21-06-2008, 15:52
Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is niet zozeer dat mensen niet op de hoogte zijn van bovenstaande "tips" maar dat het verliefde mensen ontbreekt aan reflectie vermogen. Als je het gewoon NIET ziet dat je iemand idealiseert of dat je afstand neemt van je vriendinnen / vrienden dan hebben die tips geen waarde. Het kan wel zijn dat vrienden je een spiegel voorhouden als jij het zelf niet ziet maar dan is het ook maar de vraag hoe jij met die spiegel omgaat, het is goed mogelijk dat je dan denkt van je vrienden je gewoon niets gunnen en daarom zeggen dat je je vriend of vriendin niet moet idealiseren etc. Persoonlijk probeer ik mij niet te laten leiden door gevoelens maar ook gewoon na te denken, niet dat het altijd lukt.

21-06-2008, 16:08
je moet er gewoon niet aan beginnen...relatie...het is haraam dat weet ieder moslim...mannen van tegenwoordig willen eerst relatie dan pas trouwen tot ze genoeg van je hebben dumpen ze je...

21-06-2008, 16:42

Citaat door chahid_trankil:
fucking hoertjes hebben nou hoertjes ook eisen.waar gaat in godsnaam deze wereld naar toe



21-06-2008, 16:54
relatie kan ook gezien worden als in relatie tussen echtgenoot en echtgenote

21-06-2008, 22:54
hahahaahahahha

08-07-2008, 09:03


Aardige tips voor mn ex