Bekijk volle/desktop versie : Het Piercen van de Lichaamsdelen voor Vrouwen



16-06-2008, 17:30

Het Piercen van de Lichaamsdelen voor Vrouwen[/SIZE]
[SIZE="3"]Mufti Muhammad ibn Adam al-Kawthari



Vraag:

Ik zou willen vragen of het toegestaan is om onze navel te piercen, of de wenkbrauwen, of welk deel van onze gezicht dan ook. Is dit toegestaan in de Islam?

Antwoord:

In de naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle



De geleerden zijn het erover eens dat het toegestaan is voor een vrouw om haar oren te piercen voor het dragen van een oorbel, omdat dit de gewoonte was in de periode van de Boodschapper van Allah (Allah zegene hem en geve hem vrede), en ook omdat het beschouwd werd als een versiering voor vrouwen. Zo hebben zij het ook toegestaan om de neus te piercen zoals vrouwen dat in sommige gemeenschappen doen, omdat het ook beschouwd wordt als een vorm van versiering in vele moslimgemeenschappen.

Het is echter niet toegestaan om een piercing te maken in de lip, navel of andere lichaamsdelen omdat dit niet beschouwd wordt als versiering voor fatsoenlijke vrouwen. Daarnaast is dit de mode en eigenschap van de meest walgelijken onder de niet-Moslims (kuffār), zoals beroemdheden en popidolen etc. Het zou dus worden gezien als het imiteren van de niet-gelovigen, en is vandaar niet toegestaan.

Daarbij brengt het ook zelfmarteling met zich mee, dat bekend staat als Muthla, en jezelf schade toebrengen en martelen is ongeoorloofd. Daarom is het beste om het piercen van verschillende lichaamsdelen te vermijden, met uitzondering van de oren en de neus.

En Allah weet het beste.

Muhammad ibn Adam
Darul Iftaa
Leicester, GB

Noot van Ustadh Jalal: volgens de Maliki Madhhab is het piercen van de neus naast de oren, alleen toegestaan op basis van de 'urf (traditie) van het land. Als het niet als versiering wordt gezien, en het onbekend en vreemd is, dan is dat niet toegestaan. De overgeleverde positie van de Shafi’i wetschool zoals verteld door Imam Nawawi is dat het piercen van welk deel van het lichaam dan ook verboden is, waarbij wel oorbellen toegestaan zijn, zonder dat daarbij de oren gepierct worden.

Bron: http://www.sunni.nl

16-06-2008, 17:54


straatshit.nl