Bekijk volle/desktop versie : - Islamitisch Speciaal Onderwijs -



15-06-2008, 13:16
Dit heb ik gekregen via mail, wil dit graag met jullie delen.


[Salamaleikum zusters en broeders,


Er is een zuster die zich bezig gaat houden met het opzetten van islamitisch speciaal basisonderwijs.
Kennen jullie ouders met kinderen in de leefttijd van het basisonderwijs, die interesse hebben om hun kind op een islamitische school te sturen, maar dat helaas niet kunnen, omdat die kinderen meer aandacht nodig hebben dan andere kinderen?
Het gaat bijvoorbeeld om kinderen in het autistisch spectrum, ADHD, moeilijk lerende kinderen en kinderen met gedragsproblemen.

Ook vanuit het oogpunt dat deze kinderen in onze ummah eigenlijk geen aangepaste programma's kunnen volgen zoals arabische les of sportactiviteiten.

De bedoeling is om een inventarisatie te maken, hoeveel animo er eigenlijk is onder de ouders om dit op te zetten.
Willen jullie graag aan iedereen doorsturen die moslims zijn en eventueel geinteresseerd zijn in een speciale school op islamitische grondslag.
Deze ouders kunnen contact opnemen met mij per brief of email met volgende gegevens:

1. Hoe oud is het kind?
2. Welke nationaliteit/afkomst?
3. In welke stadsdeel woont het kind?
4. Wat is de handicap/ bijzondere behoefte van het kind (bijvoorbeeld ADHD of autistisch spectrum, moeilijk lerend, dyslexie etc.)?
5. Op wat voor soort onderwijs zit het kind nu? (speciaal, islamitisch, openbaar of andere soort), naam van school kan ook.
6. Hebben ouders/huidige school een persoonlijk budget/rugzakgelden van de overheid om hun kind te helpen?
7. Wat zijn de knelpunten in het onderwijsaanbod op dit moment?

Inshallah zal Allah ons het vergemakkelijken om ook deze kinderen te begeleiden naar een mooie toekomst! Met speciale aandacht kunnen we veel bereiken en kunnen er verbluffende resultaten behaald worden.

Een speciaal islamitische school zal een veilige omgeving zijn door de islamitische normen en waarden, de nodige liefde en aandacht. ook willen we met bestaande islamitische scholen samenwerken, zodat feesten, sport en speldagen of schoolreisjes ev. wel samen ondernomen kunnen worden. Kinderen kunnen op die manier ook elkaar leren kennen en van elkaar leren. Een kind met speciale leer of gedragsmoeilijkheden kan uitblinken in een bepaald vak. Dat van elkaar zien is ook belangrijk. We zijn een ummah waar iedereen een volwaardige plek kan hebben. Beperkingen worden uitdagingen, moeilijkheden worden kansen om te groeien.

Wij kijken uit naar uw reacties!

Salaam Alaikoem wa rahmatoellahi wa barakatoe


PS. Misschien is er iemand die het naar het Turks en/ of Arabisch kan vertalen? (neem dan contact op met Salma)


Vragen en reacties gaarne opsturen naar:

Salma Mousa mhultzsch@hotmail.com

of per post naar:

Aicha-V. Koolen
aichatoe@hotmail.com
Surinameplein 90-3hoog
1058GV Amsterdam]

20-04-2009, 19:34


Machalaah

20-04-2009, 19:36
Een heel mooi initiatief, maar ik denk dat men ook realistisch moet blijven...de reguliere islamitische basisscholen functioneren niet eens fatsoenlijk...laat staan een nieuw initiatief....zo was/is islamitische thuiszorg ook al een fiasco...