Bekijk volle/desktop versie : Syrisch volkslied bij wedstrijd Libanon



12-06-2008, 09:40
Kijk, dat is pas een pijnlijke blunder.

Stel je voor, het Nederlands elftal staat aan het begin van een belangrijke interland. Op het moment dat iedereen het Wilhelmus verwacht wordt plotseling het Duitse volkslied in gestart. Een pijnlijk doemscenario, wat gelukkig nog nooit is voorgekomen. Althans, niet bij onze jongens...

Onplezierige verrassing voor Libanon

Het nationale elftal van Libanon daarentegen werd afgelopen zaterdag onplezierig verrast toen voor aanvang van de interland Libanon- Saoedi-Arabië het Syrische volkslied werd in gestart. Nou is een verkeerde hymne opzetten sowieso pijnlijk, maar vergissing van de organisatie kwam bij de Libanezen helemaal hard aan omdat de verhoudingen tussen Syrië en Libanon ronduit slecht zijn. Vorige maand nog vielen er 65 doden in het land toen er gevechten uitbraken tussen Hezbolla, dat wordt gesteund door ondermeer Syrië, en regeringstroepen.

De organisatie van de wedstrijd had haar fout gelukkig snel door en kon alsnog het goede volkslied afspelen. Enkele spelers van Libanon waren echter woedend over de fout. Of het aan het volkslied lag, is niet bekend, maar de Libanezen verloren de WK-kwalificatiewedstrijd overigens met 2-1.


http://www.dag.nl/1079855/NIEUWS/Sport/Artikelpagina-Sport/Syrisch-volkslied-bij-wedstrijd-Libanon.htm