Bekijk volle/desktop versie : ****** zit in geldnood!!



07-06-2008, 18:08
OM legt beslag op rekeningen Marokko
Uitgegeven: 5 juni 2008 10:44
Laatst gewijzigd: 5 juni 2008 11:36

ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft deze week beslag gelegd op bankrekeningen, grond en onroerend goed in Marokko van vier voormalig bestuursleden van de thuiszorginstelling U en Zo.

Dat heeft een woordvoerster van het OM donderdag gemeld.

Op de rekeningen staat een bedrag van ruim een half miljoen euro. De waarde van de grond en het onroerend goed is vooralsnog onbekend, aldus justitie.

Fraude

De vier bestuurders werden in maart van dit jaar aangehouden op verdenking van fraude met AWBZ-gelden.

Justitie verdenkt hen onder meer van valsheid in geschrifte, verduistering, witwassen en deelneming aan een criminele organisatie. Justitie schat dat daarbij miljoenen euro's zijn gemoeid.

Verrijking

De verdachten zouden zich hebben verrijkt door zich het verschil tussen aanvraag en uitkering toe te eigenen. Een van hen is inmiddels op medische gronden vrijgelaten, de overige drie zitten nog vast.

Inmiddels heeft U en Zo een doorstart gemaakt, nadat het bedrijf afgelopen maand failliet was verklaard. Stat in Zoetermeer heeft de zorginstelling overgenomen.

nu.nl

http://www.nu.nl/news/1599010/13/OM_legt_beslag_op_rekeningen_Marokko.html

07-06-2008, 18:09


Justitie legt beslag op rekeningen in Marokko
(Novum) - Op de bezittingen in Marokko van de vier verdachte bestuurders van thuiszorginstelling U en Zo is beslag gelegd. Het gaat om bankrekeningen, onroerend goed en stukken grond. Dat heeft een woordvoerder het Openbaar Ministerie in Rotterdam donderdag bevestigd.

Lees het artikel

Bij de bankrekeningen gaat het in totaal om een bedrag van 550 duizend euro. De waarde van het onroerend goed en de grond is nog niet bekendgemaakt. De verdachten werden eind maart gearresteerd op verdenking van verduistering, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Op hun bezittingen in Nederland was al beslag gelegd.

Deze week is het voorarrest van drie van hen voor de tweede keer met dertig dagen verlengd. Het gaat om mannen die ten tijde van hun arrestatie 31, 33 en 50 jaar waren. De vierde verdachte, een 34-jarige man, is op medische gronden vrijgelaten, maar hij blijft gewoon verdachte. De verdachten wonen in Schiedam en Rotterdam.

Het OM verdenkt de mannen ervan te hebben gefraudeerd met het persoonsgebonden budget en de zogeheten zorg-in-natura-regeling. De uitkering voor deze regelingen wordt betaald uit de AWBZ-gelden. Omdat patiënten geen idee hadden over het verschil tussen hun aanvraag en de uiteindelijke uitkering, heeft het viertal het verschil volgens het OM 'afgeroomd'. De verdachten zouden zo miljoenen euro's hebben opgestreken.

trouw.nl

http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article1005658.ece/Justitie_legt_beslag_op_rekeningen_in_Marokko

08-06-2008, 01:48
Bouchta is een zogenaamde prediker die door sommige jongeren als geleerde wordt gezien. Hij en zijn groepje staan bekend om hun laster en roddelpraktijken over grote geleerden. Ook staan zij bekend om hun zeer slechte aglak,.....dus gedrag. Zij maken geleerden uit voor hond, schorpioen, wolf, enz. enz. Ook doen zij du3a's tegen deze geleerden, zoals; "O Allaah breek zijn rug of nek".

In Nederland hebben zij het aan de stok met de bekende salafistiche moskeeen, zoals o.a. de El Tawheed moskee in Amsterdam en de As Soennah moskee in Den Haag. Dit omdat zij vinden dat ook deze moskeeen afstand moeten nemen van deze geleerden en hen moeten uitschelden voor hond, schorpioen, enz. Terwijl de meeste aanhangers van Bouchta geen Arabisch kunnen, geen kennis hebben en niet eens de Quraan kunnen lezen. Dus in plaats te gaan leren hoe zij de Quraan moeten lezen houden zij zich bezig met het belasteren van geleerden.
Door hun gedrag is er een splitsing ontstaan tussen praktiserende broeders en zusters.

Het hele verhaal heeft nu een hele andere wending gekregen doordat hun 'geleerde' Kapitein Bouchta is opgepakt voor het bestelen (miljoenen euro's) van hulpbehoevende, arme, blinde, gehandicapte moslims.

Hier een link waarin Bouchta een geleerde belachelijk maken met zijn geroddel:
http://nl.youtube.com/watch?v=SvYF_vVMeh4