Bekijk volle/desktop versie : Jouw band met de Koran



21-05-2008, 21:10
Ben jij een van die mensen die haast nooit de Quran aanraakt? Of misschien lees je het iedere dag, maar voel je er niets bij? Hier onder volgen een paar tips om je relatie met de Quran te verbeteren:

1. Voor dat je de Quran überhaupt aanraakt, check je hart eerst. Dit is de sleutel tot de ingang van de Quran. Vraag jezelf af waarom je het wil lezen. Is het om iets op te zoeken en erna weer weg te leggen? Vergeet niet dat Profeet Muhammad (sallalaho alaihi wasallam) door zijn vrouw werd omschreven als “de wandelende Quran”: met andere woorden, hij las en reciteerde het niet alleen, maar hij leefde ernaar.

2. Doe je wudhu. Wudhu is de beste lichamelijke en geestelijke voorbereiding om je eraan te herinneren dat je niet gewoon een boek aan het lezen bent. Je staat op het punt contact te leggen met Allah (Subhana Allahoe wa ta3ala) en reinheid moet een prioriteit zijn wanneer je met GOD communiceert.

3. Lees slechts 5 minuten per dag. Vaak denken we dat we de Quran voor minimaal een uur moeten lezen. Maar zeker als je niet gewend bent om veel te lezen, kan dit in het begin zwaar zijn. Begin met maar 5 minuutjes. Als je punt 1 ook goed hebt uitgevoerd, zal je inshallah merken dat die 5 minuten al snel 10 minuten worden, dan een half uur, uur en misschien nog veel meer!

4. Zorg er ook voor dat je ook weet wat je hebt gelezen. Vijf minuten in het Arabisch lezen is goed, maar je moet ook moeten begrijpen wat je aan het lezen bent. Zorg voor een betrouwbare vertaling van de Quran in een taal die je het beste begrijpt. Probeer dan altijd ook de vertaling te lezen van wat je die dag hebt gelezen.

5. Onthoudt dat de Quran interactiever is dan een CD. In deze tijd van interactieve CD-Roms en computerprogramma’s, denken sommige mensen dat boeken saai zijn geworden. Maar de Quran is dat niet. Vergeet niet dat wanneer je de Quran leest, je met Allah (Subhana Allahoe wa ta3ala) aan het communiceren bent. Hij praat tot jou, let dus goed op.

6. Lees het niet alleen, maar luister ook. Tegenwoordig kan je gemakkelijk bandjes, CD’s, en MP3 files downloaden, soms ook met vertaling. Dit is geweldig, neem het mee op je mp3 speler of op een CD in je auto op weg naar school of werk. Doe dit naast de tijd die je dagelijks leest uit de Quran en niet als vervanging.

7. Maak Dua. Vraag aan Allah (Subhana Allahoe wa ta3ala) om leiding wanneer je de Quran leest. Je doel is om echt, uit liefde en voor Allah (Subhana Allahoe wa ta3ala) alleen, met Hem te communiceren door Zijn gezegende woorden te lezen, begrijpen en toe te passen. Dua maken voor hulp en leiding is je beste middel om dit te bereiken.


Allah ieqbal.

21-05-2008, 21:11


la illaha illa lah.

21-05-2008, 21:23
Goede topic djazakkalahoe ghairan

21-05-2008, 21:25
LA illah illa subhana wa tahla!

wil zo graag meer over de islam weten..pff

21-05-2008, 22:57


moge Allah ons allen leiden