Bekijk volle/desktop versie : - Het vertrouwen in/op Allah sub7ana wata3ala.



21-05-2008, 18:02
Selaam a3laikoum wa ra7matou Allah wa barakatou,

[ Bevind jij je in een moeilijke situatie? Vertrouw op Allah. Vraag hulp aan Allah. Heb jij het gevoel dat het leven niets meer voorstelt? Vertrouw op Allah. Vraag hulp aan Allah. Zo kan ik wel doorgaan. O, gelovigen, wat er ook gebeurt, alles is Allah's wil, hij heeft voor alles een reden. Wees een strijder/strijdster in elke situatie. Wees Allah SWT dankbaar voor alles wat je hebt en voor alles wat je hebt bereikt. Alhamdoelilah. ]

Het vertrouwen in Allah sub7ana wata3ala.


"En wie op Allah vertrouwt, is Hij voldoende" (soerah At Thalaq: 3)

De dienaar weet ook dat Allah hem heeft verzekerd om volledige zorg te bieden aan degene die zijn vertrouwen op Hem stelt, dus vertrouwt hij op Allah en heeft hij zekerheid in Zijn belofte. Aldus zullen zijn zorgen en ongerustheid verdwijnen, ongemak zal vervangen worden door gemak, verdriet verandert in vreugde en angst verandert in een gevoel van veiligheid.

Deze hadith ging als volgt: Aboe al-'Abbas 'Abdallah, de zoon van 'Abbas, zei dat hij op een zekere dag achter de Profeet aanreed op hetzelfde rijdier en de Profeet zei tegen hem:

O jongeman! Ik zal je iets leren (dus onthoud het). Wees je bewust van Allah (de Verhevene), dan zal Hij je beschermen, wees je bewust van Allah (de Verhevene), dan zal je hem voor je vinden. Als je iets vraagt, vraag het dan aan Allah, en als je hulp zoekt, zoek dan hulp bij Allah. Weet dat als heel de gemeenschap bij elkaar zou komen om jou enig voordeel te verschaffen, dan zou zij dat alleen kunnen doen als Allah dat al voor jou bepaald had. En als men bij elkaar zou komen om jou schade te berokkenen, dan zou men dat alleen kunnen doen als Allah dat al voor jou bepaald had. De pennen zijn van het papier gelicht en de bladzijden zijn al opgedroogd. {Overgeleverd door Tirmidzi}

Wij vragen Allah om ons veilig te houden en ons te zegenen met een sterke hart en standvastigheid door volledig te vertrouwen op Hem, want Hij heeft alle goedheid en bescherming van al het kwaad en schade gegarandeerd aan degenen die hun vertrouwen.


Bron; http://www.risallah.com

Moge Allah SWT ons allen leiden, moge Allah SWT ons beschermen tegen het kwade. Amien!

Wassalaamoe a3laikoum wa ra7matou Allahi wa barakatou.

21-05-2008, 18:14


Allaahoemma laa sahlan illa ma dj3altahoe sahlan wa anta tadj3aloe al7azna idhaa shi2ta sahlan!


BarakAllaahu feeki, oegti!

24-05-2008, 00:05
.. Allaho akbar .. !


.. Djazaaki Allah khair oegtie voor het plaatsen van deze topic ..




.. Nour_el_Islam ....

24-05-2008, 01:36
Masha allah

Shokran voor het plaatsen

24-05-2008, 13:42



Citaat door Lady_L:
Masha allah

Shokran voor het plaatsen




Selaam ou a3laikoum,

Leh shoukran 3la wadzjieb.
Dames, baraka'Allahoe fiek voor het lezen.






Wassalaamoe a3laikoum.