Bekijk volle/desktop versie : Werknemers jatten steeds meer van baas.



20-05-2008, 22:36
Natrekken verleden werknemers voorkomt ellende
Door Zosia Kooi
Reageer zelf geef uw reactie

Eigen werknemers zijn het grootste gevaar voor bedrijven, zij stelen meer dan buitenstaanders. Toch controleert slechts een op de tien bedrijven de betrouwbaarheid van sollicitanten.
Lees het artikel
Klik hier!

Toegangspasjes, alarmsystemen, anti-hack programma's voor op de computer - bedrijven beschermen zich op talloze manieren tegen de gevaren van buitenaf. Maar volgens Gerard Bongers van het beveiligingsbedrijf Securitas vergeten bedrijven maatregelen te nemen tegen de dreigingen van binnenuit.

Slechts een op de tien bedrijven trekt het verleden van nieuwe werknemers na, blijkt uit onderzoek van Bongers. „Klakkeloos schakelen ze uitzendbureaus in zonder te weten wie ze in huis halen." Zorgwekkend, want het merendeel van de bedrijfscriminaliteit vindt plaats door eigen werknemers, bevestigt ook recherchebureau Hoffmann.

Volgens onderzoek van het bureau verdwijnt in het Nederlandse bedrijfsleven 6 procent van de jaarwinst door fraude binnen het bedrijf. Omgerekend betekent dat een schade van 2,85 miljard euro per jaar. Bongers vindt daarom dat het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) standaard in de sollicitatieprocedure zou moeten worden opgenomen. Deze verklaring geeft aan of de sollicitant strafbare feiten heeft gepleegd die relevant zijn voor de functie waarvoor hij solliciteert.

Hyves
„Alleen natrekken via Hyves en Google is simpelweg niet genoeg", meent Bongers. „Een VOG brengt hele andere zaken aan het licht. Het gaat dan niet om het rolletje snoep dat je een keer als jeugdzonde hebt gestolen, maar om het plegen van een ernstig vergrijp. Je wilt toch geen directiechauffeur aanstellen die is aangehouden voor het rijden onder invloed?"

Lees morgen in Trouw meer over dubieuze cv's en liegende sollicitanten.

http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/article992192.ece/Natrekken_verleden_werknemers_voorkomt_ellende

20-05-2008, 22:44


Ja, en die onderzoeken zijn door bedrijven geïnitieerd uiteraard, en vermelden er daarom niet bij hoe werknemers door diezelfde werkgevers worden bestolen.

Waarmee HINDUSTAN niks goedpraat, alleen maar een hypocrisie aantoont