Bekijk volle/desktop versie : Staking BUSSEN op examendagen



19-05-2008, 12:23
Hallo mensen,

Ik kom er net achter dat in de examenweek, de bussen niet meer rijden.. Tenminste de streekvervoersbussen.

DUS hou er rekening mee, voordat je een 1 krijgt..

Ik vind het echt onzin, ze houden helemaal geen rekening met mensen..

Maarjah, U bent gewaarschuwd...

19-05-2008, 12:25


Stakingsacties CONNEXXION

De komende tijd hebben de bonden acties aangekondigd in het openbaar vervoer.

Aangekondigde stakingen/acties:
Er zijn acties aangekondigd op 20, 21 en 22 mei en op 27, 28 en 29 mei.

tot 9.00u. 's ochtends: geen kaartcontrole en -verkoop, wel vervoer
van 9.00-16.00u.: staking, geen vervoer!
van 16.00 -19.00u.: geen kaartcontrole en -verkoop, wel vervoer
na 19.00u.: staking, geen vervoer!

De ritten die eindigen na 9.00 uur worden uitgereden. De ritten zullen omstreeks 16.00 uur weer vanaf een busstation opgepakt worden.

Ultieme poging van vervoerders om tot akkoord te komen
Op 15 mei hebben vervoerders een alternatief loonbod voorgelegd aan de vakbonden. Dit is een ultieme poging om tot een nieuwe CAO OV te komen. Het eerdere loonbod werd door de bonden van tafel geveegd. Het blijft voor de bedrijven onbegrijpelijk dat de bonden stakingen verkozen boven een gesprek. Met het nieuwe loonbod willen vervoerders aangeven dat zij het zeer belangrijk vinden dat de bonden de onderhandelingen hervatten en de geplande stakingen tijdens examentijd direct intrekken.
lees het volledige persbericht>>

Waarom wij geen ander vervoer in kunnen zetten
Werkgevers kunnen niets doen om mensen in geval van nood toch op plaats van bestemming te krijgen; zij mogen namelijk geen ander vervoer inzetten volgens het stakingsrecht. Ook kunnen zij op dit moment niets doen om de stakingen af te wenden, ook al is het loonbod redelijk. In een kort geding kunnen stakingen nooit verboden worden op grond van het loonbod. Alleen wanneer de procedure niet juist is gevolgd of onevenredige schade in de maatschappij ontstaat, kan een rechter de stakingen een halt toeroepen. Dit staat los van de inhoud en redelijkheid van het loonbod.

Excuses
Uiteindelijk moet de burger betalen voor het openbaar vervoer of het nu via de strippenkaart of via een rijksbijdrage is.
Wij vinden dat een medewerker passend betaald moet worden voor de verantwoordelijkheid die hij of zijn draagt, maar wel binnen de grenzen die gebruikelijk zijn in Nederland. In vergelijking daarmee is dit bod een keurig bod.

Toch betreuren wij dat de reiziger in dit geval gedupeerd wordt en wij kunnen dan helaas ook niets anders doen dan waarschuwen voor de stakingen.

27-05-2008, 20:00
sommige steden doen niet mee met de stakingen, doet utrecht wel of niet mee??