Bekijk volle/desktop versie : Bara recept???



15-05-2008, 22:30
Wie heeft voor mij bara recept met oerdi meel ik wil ze graag uitproberen

15-05-2008, 22:35



Citaat door douniazad:
Wie heeft voor mij bara recept met oerdi meel ik wil ze graag uitproberen


hee meid alles goed met je en je gezin?

Je kan voor die bara zo een zakje kopen bij de hindoestaanse winkeltjes hoef je alleen maar water bij toe te voegen, hij is echt heerlijk

15-05-2008, 23:44
DIt recept is geplaatst in rubriek, de wereld van de marokkaanse vrouw. Ik zag hem van de week voorbij komen. Probeer anders even de zoekfuntie..

Succes

16-05-2008, 09:57
crybaby had een recept. kijk bij haar rec anders

16-05-2008, 10:04


recept is van ahlam (crybaby)

Bara

--------------------------------------------------------------------------------

Voor ongeveer 30 mini bara`s

Wat heb ik nodig?

300 gram zelfrijzend bakmeel
1tl verse gist gebrokkeld
warm water
100 gram oerdie
1 tl knoflook poeder (of 2 vers gestampte teentjes)
1 tl gemalen komijn
1 tl verse komijn
1 tl geel wortel (garkom/ kurkuma)
1tl zout
10 blokjes gehakte spinazie (van aldi of van iglo OP KAMERTEMPRATUUR)
olie om in te bakken

Bereiding:

Doe alle ingrediënten behalve het water in een kom en meng ze goed.
Doe er langzaam water bij tot je een nat en kleverig beslag krijgt (geen deeg van maken)
Zet de oven 5 minuten aan op 100 graden doe de oven uit.
Doe het beslag in een kom en laat deze 15 min in de warme oven rusten.



Verwarm in een brede pan een ruime bodem zonnebloem olie.
Niet heet laten worden maar alleen warm dus de pit moet tussen de hardste en achtste stand zitten.
Neem het beslag uit de oven.
Maak je handen nat met warm water pak een bolletje beslag en maak het tussen je vingers plat. Maak in het midden een gaatje en laat in de olie vallen. Was je handen en begin opnieuw blijf dit herhalen.
DE OLIE MAG NIET TE HEET ZIJN WANT DAN BLIJFT HET DEEG PLAKKERIG EN RAUW VAN BINNEN!!



Serveer de bara`s met chili saus evt. met een halve tl chili poeder erdoor heen.



EET SMAKELIJK

(oerdie kun je kopen bij Surinaamse winkels het is als poeder verkrijgbaar dat is het makkelijkst anders kun je het ook vers kopen en koken en malen)

Bara

--------------------------------------------------------------------------------

Voor ongeveer 30 mini bara`s

Wat heb ik nodig?

300 gram zelfrijzend bakmeel
1tl verse gist gebrokkeld
warm water
100 gram oerdie
1 tl knoflook poeder (of 2 vers gestampte teentjes)
1 tl gemalen komijn
1 tl verse komijn
1 tl geel wortel (garkom/ kurkuma)
1tl zout
10 blokjes gehakte spinazie (van aldi of van iglo OP KAMERTEMPRATUUR)
olie om in te bakken

Bereiding:

Doe alle ingrediënten behalve het water in een kom en meng ze goed.
Doe er langzaam water bij tot je een nat en kleverig beslag krijgt (geen deeg van maken)
Zet de oven 5 minuten aan op 100 graden doe de oven uit.
Doe het beslag in een kom en laat deze 15 min in de warme oven rusten.



Verwarm in een brede pan een ruime bodem zonnebloem olie.
Niet heet laten worden maar alleen warm dus de pit moet tussen de hardste en achtste stand zitten.
Neem het beslag uit de oven.
Maak je handen nat met warm water pak een bolletje beslag en maak het tussen je vingers plat. Maak in het midden een gaatje en laat in de olie vallen. Was je handen en begin opnieuw blijf dit herhalen.
DE OLIE MAG NIET TE HEET ZIJN WANT DAN BLIJFT HET DEEG PLAKKERIG EN RAUW VAN BINNEN!!



Serveer de bara`s met chili saus evt. met een halve tl chili poeder erdoor heen.



EET SMAKELIJK

(oerdie kun je kopen bij Surinaamse winkels het is als poeder verkrijgbaar dat is het makkelijkst anders kun je het ook vers kopen en koken en malen)



16-05-2008, 21:55

Citaat door fadma:
hee meid alles goed met je en je gezin?

Je kan voor die bara zo een zakje kopen bij de hindoestaanse winkeltjes hoef je alleen maar water bij toe te voegen, hij is echt heerlijk


salam lieverd hoe is het met je en met je gezintje?
met ons gaat het goed hamdolillah bedankt

16-05-2008, 21:57

Citaat door misszahra:
DIt recept is geplaatst in rubriek, de wereld van de marokkaanse vrouw. Ik zag hem van de week voorbij komen. Probeer anders even de zoekfuntie..

Succes

chokran

16-05-2008, 22:00

Citaat door zahira:
recept is van ahlam (crybaby)

Bara

--------------------------------------------------------------------------------

Voor ongeveer 30 mini bara`s

Wat heb ik nodig?

300 gram zelfrijzend bakmeel
1tl verse gist gebrokkeld
warm water
100 gram oerdie
1 tl knoflook poeder (of 2 vers gestampte teentjes)
1 tl gemalen komijn
1 tl verse komijn
1 tl geel wortel (garkom/ kurkuma)
1tl zout
10 blokjes gehakte spinazie (van aldi of van iglo OP KAMERTEMPRATUUR)
olie om in te bakken

Bereiding:

Doe alle ingrediënten behalve het water in een kom en meng ze goed.
Doe er langzaam water bij tot je een nat en kleverig beslag krijgt (geen deeg van maken)
Zet de oven 5 minuten aan op 100 graden doe de oven uit.
Doe het beslag in een kom en laat deze 15 min in de warme oven rusten.



Verwarm in een brede pan een ruime bodem zonnebloem olie.
Niet heet laten worden maar alleen warm dus de pit moet tussen de hardste en achtste stand zitten.
Neem het beslag uit de oven.
Maak je handen nat met warm water pak een bolletje beslag en maak het tussen je vingers plat. Maak in het midden een gaatje en laat in de olie vallen. Was je handen en begin opnieuw blijf dit herhalen.
DE OLIE MAG NIET TE HEET ZIJN WANT DAN BLIJFT HET DEEG PLAKKERIG EN RAUW VAN BINNEN!!



Serveer de bara`s met chili saus evt. met een halve tl chili poeder erdoor heen.



EET SMAKELIJK

(oerdie kun je kopen bij Surinaamse winkels het is als poeder verkrijgbaar dat is het makkelijkst anders kun je het ook vers kopen en koken en malen)

Bara

--------------------------------------------------------------------------------

Voor ongeveer 30 mini bara`s

Wat heb ik nodig?

300 gram zelfrijzend bakmeel
1tl verse gist gebrokkeld
warm water
100 gram oerdie
1 tl knoflook poeder (of 2 vers gestampte teentjes)
1 tl gemalen komijn
1 tl verse komijn
1 tl geel wortel (garkom/ kurkuma)
1tl zout
10 blokjes gehakte spinazie (van aldi of van iglo OP KAMERTEMPRATUUR)
olie om in te bakken

Bereiding:

Doe alle ingrediënten behalve het water in een kom en meng ze goed.
Doe er langzaam water bij tot je een nat en kleverig beslag krijgt (geen deeg van maken)
Zet de oven 5 minuten aan op 100 graden doe de oven uit.
Doe het beslag in een kom en laat deze 15 min in de warme oven rusten.



Verwarm in een brede pan een ruime bodem zonnebloem olie.
Niet heet laten worden maar alleen warm dus de pit moet tussen de hardste en achtste stand zitten.
Neem het beslag uit de oven.
Maak je handen nat met warm water pak een bolletje beslag en maak het tussen je vingers plat. Maak in het midden een gaatje en laat in de olie vallen. Was je handen en begin opnieuw blijf dit herhalen.
DE OLIE MAG NIET TE HEET ZIJN WANT DAN BLIJFT HET DEEG PLAKKERIG EN RAUW VAN BINNEN!!



Serveer de bara`s met chili saus evt. met een halve tl chili poeder erdoor heen.



EET SMAKELIJK

(oerdie kun je kopen bij Surinaamse winkels het is als poeder verkrijgbaar dat is het makkelijkst anders kun je het ook vers kopen en koken en malen)





slaam zahira alles goed lieverd hoe is het met je en je dochtertjes?


bedankt lieverd voor de moeite deze ga ik zeker uitproberen

16-10-2012, 13:56
Notificatie.

26-10-2012, 00:44
Ben benieuwd of het recept een succes was.. Heeft iemand het al uitgeprobeerd?

28-10-2012, 00:45
upppp. ik ben ook gek op bara's

29-10-2012, 16:39
mmm lekker!! Ben alleen geen knoflook fan helaas. Me man heeft daarin echt pech hihi.. Ik maak ze zonder knoflook