Bekijk volle/desktop versie : Bush: bevolking Israël 307 miljoen sterk



15-05-2008, 19:38
Bush: bevolking Israël 307 miljoen sterk
Buitenlands - door Redactie op 15-05-2008 @ 17:18
De Amerikaanse president George Bush heeft donderdag, ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van de staat Israël, terrorisme en antisemitisme veroordeeld, en gezegd dat de Verenigde Staten voor honderd procent achter Israël staan. "Israëls bevolking mag dan maar met net iets meer dan zeven miljoen zijn, maar wanneer jullie de terreur en het kwaad aanvallen, zijn jullie 307 miljoen sterk, omdat de Verenigde Staten van Amerika achter jullie staan", zei Bush in het Israëlische parlement, de Knesset.

Bush zei zich te keren tegen antisemitisme, omdat godsdienstvrijheid cruciaal is voor een beschaafde maatschappij. "Dus wij veroordelen antisemitisme in alle vormen, zowel van degenen die het bestaansrecht van Israël openlijk betwisten, als van anderen die het indirect verexcuseren."

Bush noemde de band tussen de VS en Israël onverbrekelijk en zei dat de Amerikanen geloven dat Israël het recht heeft zichzelf te beschermen tegen extremisme en 'moordenaars die uit zijn op zijn vernietiging'. Hij keerde zich tegen degenen die veronderstellen dat een breuk tussen de VS en Israël een einde zou maken aan alle problemen in het Midden-Oosten. "Dat is een oud argument, ontleend aan de propaganda van de vijanden van vrede en Amerika."

De vijfdaagse rondreis, tijdens welke Bush ook bezoeken zal brengen aan Saudi-Arabië en Egypte, is een nieuwe poging het vredesproces in het Midden-Oosten te stimuleren. Gehoopt wordt dat Israël en de Palestijnen een alomvattend vredesverdrag zullen sluiten voordat Bush in januari aftreedt.

De Israëlische premier Ehud Olmert zei dat zijn land gereed is voor vrede en dat zijn beleid in overeenstemming is met de Amerikaanse visie op een Israëlisch-Palestijns akkoord met een tweestatenoplossing. Hij zei er het volste vertrouwen in te hebben dat een grote meerderheid in de Knesset, en de grote meerderheid van het Israëlische volk, te zijner tijd zo'n akkoord zal steunen.

Het parlement reageerde met stilzwijgen en nerveus gelach, waarna Bush begon te lachen. Twee hardliners verlieten de zaal uit protest. Drie parlementsleden hielden stukken papier omhoog met de tekst 'We shall overcome'.

Bush richtte zich in zijn toespraak speciaal tegen Iran en zei dat de VS naast Israël staat in de pogingen te voorkomen dat Teheran de beschikking krijgt over atoomwapens. "In het belang van de vrede mag de wereld niet toestaan dat Iran een kernwapen krijgt", zei Bush.

15-05-2008, 19:45



Citaat:
"Dus wij veroordelen antisemitisme in alle vormen, zowel van degenen die het bestaansrecht van Israël openlijk betwisten, als van anderen die het indirect verexcuseren."
Hoera! Israël heeft een eigen benaming voor racisme tegen hen gekregen! Het chantagemiddel om mensen de mond te snoeren die Israël bekritiseren.

Uiteraard zijn Amerikaanse presidenten altijd pro-Israël, gezien omdat het voor kandidaten belangrijk is joodse stemmers achter zich te krijgen. Desondanks is en blijft mijn mening dat Israël het land der Palestijnen is en aan hen toebehoort. Niemand heeft het recht het land van een ander in te nemen zonder toestemming van de eigenaar daarvan.

15-05-2008, 19:58

Citaat door ProIsrael:
Newsflash: Het land Israël is altijd van de joden geweest, alleen keerden ze terug na de jodenvervolging


Neen, joden hebben vrijwillig bijgedragen aan de diaspora en keerden zelfs niet terug toen het Romeinse Rijk viel. Maar om de een of andere reden keerden ze terug op het land dat toen van anderen was. Het argument dat Israël altijd al van de joden was is chronologisch gezien niet correct.

15-05-2008, 20:04

Citaat door ProIsrael:
Misschien 'chronologisch' gezien niet. Maar officeel is het land van de joden want zij hebben het GEKOCHT van de arabieren. Dus mogen de palestijnen niet klagen en mogen ze blij zijn dat ze uberhaubt nog land hebben.


Bestudeer de geschieden: deze vertelt dat al rond 1900 het zionisme (het streven naar een joodse staat in Israël) groeide. Veel joden verhuisden naar Palestina en vluchtten toen Hitler in 1933 aan de macht kwam. Zij kwam in het land van de Palestijnen terecht. Na verloop van tijd groeide de groep joden in Palestina en in 1948 werd de staat Israël pas uitgeroepen. De staat is gesticht op het land van een ander.

Er is niets gekocht, niet verhandeld en dus is je bewering voor het grootste gedeelte incorrect.

15-05-2008, 20:07


Had de Heer Hitler zijn werk maar afgemaakt dan zou de wereld er veel beter uitzien vandaag zonder Pisrael.

Moge God de moslims helpen daar en de moslims de overwinning behalen inshallah en Jeruzalem terug naar de moslims.

15-05-2008, 20:08

Citaat door Ilyaas:
Bestudeer de geschieden: deze vertelt dat al rond 1900 het zionisme (het streven naar een joodse staat in Israël) groeide. Veel joden verhuisden naar Palestina en vluchtten toen Hitler in 1933 aan de macht kwam. Zij kwam in het land van de Palestijnen terecht. Na verloop van tijd groeide de groep joden in Palestina en in 1948 werd de staat Israël pas uitgeroepen. De staat is gesticht op het land van een ander.

Er is niets gekocht, niet verhandeld en dus is je bewering voor het grootste gedeelte incorrect.

Rustig rustig, deze verdwaadse wildersaanhangers krijgen pas om de week een antwoord van Wilders om wat te zeggen of te reageren op jouw reactie.

15-05-2008, 20:24
kunnen we nu weer vetorecht verwachten van bush
het wordt nooit vrede daar