Bekijk volle/desktop versie : Homoseksuele moslims uit de brand



14-05-2008, 22:54
Homoseksuele moslims uit de brand

Zes Amsterdamse homoseksuele jongeren met een islamitische achtergrond moesten vorig jaar wegens hun seksuele geaardheid onderduiken voor bijvoorbeeld familieleden. Ze deden dat met behulp van het project Veilige Haven, dat dit soort jongeren sinds 2005 te hulp schiet.

Dat maakte de gemeente Amsterdam vandaag bekend. In totaal stonden medewerkers van Veilige Haven in 2007 41 jongeren bij, zes minder dan een jaar eerder. Zij kregen bijvoorbeeld psychosociale hulp of kwamen gewoon eens over hun problemen praten.

Intensief

Volgens een gemeentewoordvoerder heeft het project zijn maximale capaciteit zo ongeveer bereikt. Medewerkers kunnen in principe iedereen die zich meldt helpen. Het is echter niet altijd mogelijk om elke jongere intensief te begeleiden, bijvoorbeeld bij school of het regelen van een vaste verblijfplaats.

De gemeente kijkt dan ook of uitbreiding van de capaciteit mogelijk is. Ook onderzoekt zij of het project kan aansluiten bij andere, al bestaande hulpverleningsinstanties.

Veilige Haven is een samenwerkingsproject van Kenniscentrum voor Emancipatie en Participatie, instelling voor begeleid wonen HVO/Querido en homo-organisaties COC Amsterdam, Schorer en Habibi Ana.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2008/05/homoseksuele_moslims_uit_de_br.html

14-05-2008, 23:07


Mij is altijd verteld dat homo's geen moslims zijn