- Vlees
- Uien
- Tomaat
- Knoflook
- Peterselie (liefst verse)
- Blokje Knorr
- Zout, peper, safraan, rode paprikapoeder, gember, kaneel
- Olijfolie en gewone Olie
Bak het vlees (ik gebruik kleine brokjes omdat dit sneller kookt) in een beetje olijfolie en gewone olie aan en versnipper daarna de uien en snij de tomaat in hele kleine stukjes. Doe dan de geperste/geraspte knoflook en de peterselie erbij die je zeer fijn gesneden hebt en laat dit even bakken. Dan doe je de kruiden en Knorr erbij (gebruik wel veel kaneel omdat dit een lekkere smaak geeft). Hutsel dit door elkaar heen en doe er dan een klein bekertje water bij en laat dit eventjes op hoog vuur (zonder deksel) goed intrekken. Daarna de deksel er op en op laag vuur laten koken (wel iedere keer het water in de gaten houden!).
De pruimen maak ik als volgt klaar:
Doe de pruimen in een pannetje met boter (wel een flinke klont boter) en roer ze op laag vuur door elkaar heen. Dan doe je er suiker (kristalsuiker) en kaneel doorheen en een bekertje water. Laat dit op laag vuur bakken en roer regelmatig door. Binnen een paar minuten zijn ze lekker zacht en smeuig.
Wanneer ik vlees opdien doe ik eerst een beetje jus op het bord alvorens ik het vlees erop leg. Dan leg ik het vlees erop en dan de pruimen verspreid over het vlees. Als laatste strooi ik er een klein beetje sesamzaad overheen (vind ik altijd wel gezellig staan, maar het hoeft niet).
Je kunt ook eieren koken in water en deze samen met de pruimen op het vlees presenteren...het is maar hoe je het wilt.
Succes!!