Bekijk volle/desktop versie : Mensen met een paar cent over..



04-05-2008, 23:30

Citaat door Naz_iha:
AsSalaam 'alaykoem wa-Ra7matoe Allaahi wa-Barakatoe.
Broeders en zusters, laten we deze man alsjeblieft helpen, al is het maar €1 of €0,50, als het maar iets is. Alle beetjes helpen. Help deze man omwille van Allaah, hassanaat kunnen we allemaal gebruiken. Moge dit zwaar wegen op jullie weegschaal van goede daden. En als je dan toch niets stort, stuur het dan op zijn minst door.

''En zij vragen u wat zij moeten weggeven. Zeg hen: Hetgeen u kunt missen.'' (Qur'aan 2:219)


Zie link.
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=1936363
Het verhaal is als volgt:
Vandaag heb ik in verband met een bezwaarschrift een cliënt gehoord.
Uit zijn verhaal en bewijzen (en hoe hij eruitzag ) bleek dat deze man terminaal is, hij heeft kanker.
In NL is hij uitbehandeld en hij wil nu dolgraag naar Zwitserland voor een 2nd opinion. Zijn zorgverzekeraar betaalt hem 136 euro uit voor een 2nd opinion. Verblijf aldaar heeft hij zelf al geregeld, hij komt nu geld tekort voor vervoer.
Maatsch. werk doet geen ene moer terwijl ze weten hoe slecht deze man eraan toe is. Zijn deadline voor een 2nd opinion is 8 mei 2008, levensverwachting is volgens de artsen niet lang meer.. in ieder geval korter dan 6 mnd.
De artsen in Zwitserland hebben al toegezegd dat als er nog behandeling mogelijk is voor deze man, dat zij alles in het werk zullen stellen om verdere vergoeding met de zorgverzekeraar te regelen.
Deze man ontvangt een bijstandsuitkering en is een islamitische vluchteling, hij heeft een gezin met nog jonge kinderen waaronder een tweeling van jonger dan 10 jaar.. Het trieste van dit hele verhaal is dat het om een islamtische man gaat die terminaal is (hij heeft nog jonge kinderen) en naar Zwitserland wil om daar behandeld te worden. Alles is al geregeld, maar er mist alleen een bedrag van ongeveer 500 euro wat de resterende kosten zijn wat niets of niemand hier in NL wil vergoeden, hetzij via een instantie, hetzij via de wet, hetzij via de gemeente, hetzij via de AWBZ en ga maar door. De deadline voor de 2nd opinion is 8 mei, dus er zit zoals je kan weten een deadline aan vast (de heer heeft zelf ook niet al te lang)
Mijn vraag als volgt is wie van jullie broeders en zusters fi dien willen iets voor onze broeder storten? Als je zo nadenkt is 500 euro niet veel, en elke euro kan een steentje bijdrage.

INMIDDELS ZIJN WE EEN COLLECTIE GESTART!
[SIZE="4"]De gegevens van meneer zijn als volgt:
Dhr. F. Al Beatie
rekeningnummer: 60.37.78.011 (abn-amro)
IBAN = NL28ABNA0603778011[/SIZE]

"....en wat u weggeeft om Allah’s welbehagen te zoeken: en welke schatten u ook weggeeft, het zal u ten volle worden terugbetaald”
(2:272)




Internetbankieren is zo gedaan, Bark Allah oe Fiek!