Bekijk volle/desktop versie : Zullen ongelovigen



04-05-2008, 14:01

eeuwig in de hel blijven ??


04-05-2008, 14:26


Salaaam alaykoem

Insha'ALLAH is dit wat je zoekt[/FONT][/SIZE]

[FONT="Comic Sans MS"][SIZE="3"]Lot, hel of paradijs

Als jouw lot al bepaald is, de hel of het paradijs, waarom zou dan iemand nog bidden of goede daden verrichten?

Allah weet of één van ons naar de hel of het paradijs gaat. Dat klopt. De voorbestemming is gelijk aan Allah's voorkennis. Maar de voorbestemming heeft geen invloed op onze daden, omdat we niet weten wat onze bestemming is. Wanneer je iets doet, dan doe je dat uit vrije wil. Je kiest zelf voor goeds of kwaads. Omdat je vrij bent in je keuzes, ben je verantwoordelijk voor het gekozene. Vandaar dat je beloond of gestraft wordt in overeenstemming je vrij keuze en daden.

Zo, het is aan jou om te kiezen. Wanneer je kiest om gehoorzaam aan Allah te zijn, dan kies je voor je beloning. Als je kiest voor ongehoorzaamheid, dan kies je voor de hel. De islamitische formule is simpel en logisch.

Allah zegt: "Voorwaar, Wij wezen hem de Weg: wordt hij dankbaar of wordt hij ondankbaar?"[76:3] [/SIZE][/FONT]



[FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]Wa3laikoem salaam

04-05-2008, 14:35
Bedankt meid , maar weet je wat ik dan niet snap..
je kan tog niet eeuwig branden

04-05-2008, 15:20

Citaat door BentBledd-:
Bedankt meid , maar weet je wat ik dan niet snap..
je kan tog niet eeuwig branden



Salaam alaykoem

dit leven is een GROTE TEST ! Als je je misgedraagt hier op aarde.... Kijk we hebben tekens gekregen van ALLAH om aan de regels van de islam te houden! maar de juiste antwoord weet ik niet ALLAH HOE 3LAM
Moge ALLAH ons beschermen van de helle vuur ! Allahoema AMIEN[/SIZE][/FONT]


IK heb ook dit gevonden ....

[FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]Vraag: Zij de Hel en het Paradijs op dit moment al aanwezig?

Antwoord: Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met de Profeet, zijn familie en zijn metgezellen. Ja, de Hel en het Paradijs zijn beiden op dit moment aanwezig. Het bewijs hiervoor is zowel te vinden in de Koran als in de Soennah.

Het bewijs in de Koran is waar Allah over de Hel zegt (interpretatie van de betekenis): "En vreest de Hel die voor de ongelovigen is klaargemaakt." (soerat Aali-cImraan: 131)

Het bewijs in de Koran over de aanwezigheid van het Paradijs is te vinden in de volgende uitspraak van Allah (interpretatie van de betekenis):
"En haast jullie naar vergeving van jullie Heer en (naar het) Paradijs, dat net zo wijd is als de hemelen en de aarde, gereedgemaakt voor de godvrezenden." (soerat Aali-cImraan: 133)

Het bewijs uit de Soennah hierover is de overlevering die zowel in al-Boechaari als in Moeslim vermeld staat, alsook in vele andere overleveringen, betreffende het verhaal van de zonsverduistering. De Profeet (vrede zij met hem) stond op voor het gebed van de zonsverduistering. Op dat moment werden het Paradijs en de Hel aan hem gepresenteerd. Eerst werd het Paradijs aan hem getoond. Het was zo werkelijk dat hij (vrede zij met hem) de neiging had een druiventros te plukken van een boom die hij voor zich zag.

Vervolgens bedacht hij zich en liet het na deze tros te plukken. Daarna zag hij (vrede zij met hem) de Hel voor zich waarin hij cAmr ibnoe Loehayy al-Khoezaciy die zijn ingewanden aan het meeslepen was, omdat hij de eerste was die Shirk introduceerde onder de Arabieren. Verder zag hij (vrede zij met hem) een vrouw die bestraft werd met het Vuur, vanwege een kat die zij opsloot totdat het doodging. Zij voedde de kat niet, noch liet zij het los om van de ongedierte van de aarde te eten. Dit zijn bewijzen die duiden op de aanwezigheid van de Hel en het Paradijs en dat zij op dit moment aanwezig zijn.

Sheich Mohammed ibnoe Saalih al-cOethaymien
(Al-Fataawaa al-Moehimmah, blz. 121)[/SIZE][/FONT]
[FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]Wa3laikoem salaam