Bekijk volle/desktop versie : Verloren tranen van Godsvrees



04-05-2008, 01:32
Verloren tranen van Godsvrees



In de naam van Allaah, de Barmhartige, de Genadevolle



In deze tijd waarin Islamitische normen en waarden het afleggen tegen de westerse levensstijl, zijn wij Moslims verzeild geraakt in een zeer lastig vaarwater. Niet alleen het feit dat de westerse levensstijl overheerst, maar dat deze ons onopgemerkt opslokt, en het de normen en waarden van de Islam en de regels en plichten die Allaah ons alle heeft opgelegd doet vergeten. Het Islamitische denkpatroon sijpelt langzamerhand weg uit onze levensstijl. Met alle gevolgen van dien!

Gebeden en andere plichten die Allaah ons heeft bevolen worden verwaarloosd.

Huwelijken sneuvelen doordat de geestelijke noden van man of vrouw worden verwaarloosd omdat hij of zij niet genoeg bezig is met de Islam.

Kinderen worden in het diepe gegooid omdat ze niet dagelijks met de Islam worden geconfronteerd omdat de ouders het te druk hebben met hun bezigheden en hun wensen in dit wereldse leven.

Dit is een vernedering! Een waar verlies!

Wat zal iemand bereiken die de Islam inruilt voor de normen van het westen, en het nastreven van zijn eigen aardse wensen. Wat zal iemand bereiken die zijn of haar begeerte boven de regels en plichten van Allaah stelt.

O mijn geliefde broeders en zusters, zullen wij dan daadwerkelijk een Oummah vormen als we onze plichten tegenover Allaah verwaarlozen? Kunnen wij dan verwachten dat Allaah ons de overwinning zal geven?! Zijn wij Moslims dan gelijk aan de ongelovigen? Er zullen dwalende zijn die deze vraag met een instemmend antwoord zullen beantwoorden. Voor degene waarvan zijn of haar hart zo verhard is door het verwaarlozen van de Islam zijn of haar ogen verblind zijn door de schone schijn van dit leven. Vrees Allaah!

Op een dag zal jij je moeten verantwoorden voor Hem, en zal je slechts spreken met Zijn toestemming, angst en zweet zal jou metgezel zijn, die dag waarop je terug zal denken aan de manier van leven die je leefde op de wereld.

De wereld en haar verleiding had jouw ogen verblind.

Je vergooide de Islam voor je eigen wensen en begeerten.

Als wij gelijk zijn aan degene die de wetten en regels van Allaah verwerpen, als wij gelijk zijn aan hun die de plichten verwaarlozen en hun aardse wensen en lusten nastreven, in plaats van het streven op Allaahs weg. Voor wie is dan de uiteindelijke overwinning?

Broeders en zusters keer terug naar Allaah en vergeving zal jullie verlossen.

Keer terug naar Allaah, Zijn leiding zal jullie terugbrengen naar het pad van de Waarheid, het pad van de overwinning. Verruil de aardse stem die jullie naar de ondergang leidt, voor het streven naar jullie Heer en Zijn genoegen. Wanneer jullie je blijven vastklampen aan jullie trots, en jullie je ogen sluiten voor de Waarheid uit hoogmoed en jullie lusten en begeerten zullen nastreven, zullen jullie slechts jezelf naar de ondergang brengen.

De Toorn van Allaah zal rusten op degene die de plichten tegenover Hem verwaarlozen. Wat is er met degene die zijn tijd verspild aan dit leven en haar verleidingen. Wanen jullie jezelf dan onaantastbaar voor de straf en afrekening die de hoogmoedige zal treffen? Er zal een tijd komen waarin jullie zullen wensen elke seconde die jullie op deze aarde doorbrachten gegeven hadden voor de aanbidding van Allaah. De dagen snellen voorbij en de afrekening is voor ons alle in zicht.

Lieve broeders en zusters dit is de tijd waarop jullie je moeten terugtrekken aan de dagelijkse sleur van het aardse leven die jullie opslokt in haar zondvloed.

Stel niet uit om het pad te kiezen wat jullie zal leiden tot een rustig leven, een leven gewijd aan Allaah, een leven gericht volgens de richtlijnen van de profeet Salallaahou aleeyhi wa sellem, een leven als Moslim met ware Godsvrees. Verzacht jullie harten door het bezoeken van de graven en het gedenken van de dood. Het is slechts een kwestie van tijd voordat jullie monden gevuld zijn met de aarde van het graf en jullie benen over elkaar zullen schuren uit doodsangst. Dan zullen jullie beseffen wat jullie handen hebben veroorzaakt in het wereldse leven. Willen jullie dan tot de verliezers behoren? Vergeet niet dat dit leven tijdelijk is en jullie zielen op een dag gehaald zullen worden.

Wanneer Allaah de Engel des doods beveelt jullie zielen te halen is het te laat voor het vragen om vergeving. Stel het tonen van berouw aan Allaah daarom niet uit.



De profeet Salallaahou aleeyi wa sellem heeft gezegd: Allaah de Verhevene heeft gezegd: O kind van Adam! Zolang je tot Mij bidt en zolang je smeekt, zal Ik je wat je ook gedaan mag hebben zonder meer vergeven. O kind van Adam! Al zouden je zonden tot aan de wolken in de hemel reiken en je zou Mij om vergeving vragen dan zal ik je vergeven. O kind van Adam! Al zou je met zoveel zonden aankomen dat je er nagenoeg de gehele aarde mee kan vullen zonder naast Mij iemand te dienen, dan zal ik je een vergeving van gelijke omvang schenken.

(overgeleverd door Tirmidhi, en als één van de extra hadiths opgenomen in de 40 hadith van Nawawi)



Lieve broeders en zusters, de sleutel tot een succesvol leven ligt bij de overgave aan Allaah. Het aanbidden van Hem alleen, en de levenswijze te volgen die Hij voor ons heeft bepaald en in praktijk heeft laten brengen door onze geliefde profeet salallaahou aleeyhi wa sellem als voorbeeld voor de mensheid.

Profiteer van dit feit, bestudeer de Sounnah en leef ernaar.

Dit zal ons het werkelijke succes brengen, en een bescherming vormen tegen de verleidingen van dit aardse leven en haar valkuilen.



Wa sellem aleikoum wa rahmatoullaahi wa barraketou,


Jullie broeder in de Islam,



Abd Arrahiem,

05-05-2008, 00:33


.

05-05-2008, 09:08
Jazal Allah Ghairan oeghti voor het plaatsen van deze machallah tekst,

Inchallah heb je hiermee vele oegen geopend en zullen deze geopend blijven.
Moge Allag subhana wa ta3ala jouw op het rechte pad behouden

05-05-2008, 10:11
Soebhan Allah,

BarakAllahoe fieki zuster... Moge Allah soeb7anahoe wata'ala ons leiden tot het beste.



05-05-2008, 10:41



Citaat door A-dikrh:
Jazal Allah Ghairan oeghti voor het plaatsen van deze machallah tekst,

Inchallah heb je hiermee vele oegen geopend en zullen deze geopend blijven.
Moge Allag subhana wa ta3ala jouw op het rechte pad behouden



Wa ijaak Insha'Allaah ya aghi.

Insha'Allaah zijn er ogen geopend, zo niet, Ghair Insha'Allaah, moge Allaah ons allen leiden en standvastig maken in Zijn Dien. Allahoema Ameen.


En Ameen op je Doua,

05-05-2008, 23:57

Citaat door Muslimaatoen:
Soebhan Allah,

BarakAllahoe fieki zuster... Moge Allah soeb7anahoe wata'ala ons leiden tot het beste.





Wa fieki Barakalaah sis. Ameen op je Doua!