Bekijk volle/desktop versie : aissati helpt jong PSV mee aan beker

29-04-2008, 01:06
Jong PSV heeft maandagavond de bekerfinale voor beloftenteams gewonnen van Jong NEC en mag komend seizoen meedoen aan de KNVB beker. Na negentig minuten was de stand 1-1. In de verlenging werd niet gescoord. Strafschoppen moesten er aan te pas komen. Daarin was het team van Anton Janssen de betere.

Sterke start PSV

In het Mandemakers Stadion in Waalwijk begon Jong PSV sterk. Het was Ismail Aissati in de 10e minuut, na aangeven van Zeefuik, die 1-0 maakte. Aissati weigerde onlangs nog in de hoofdmacht van PSV om een minuut voor tijd in te vallen tegen De Graafschap. Trainer Sef Vergoossen wilde de Utrechter vervolgens naar het tweede elftal sturen maar de spelersgroep, met doelman Gomes in de hoofdrol, brachten hem op andere gedachten. Het is een van de zaken die doelman Gomes in een interview in Voetbal international aan de kaak stelde en waarover veel te doen is.

Aissati beslist

In de tweede helft ging Jong NEC op jacht naar de gelijkmaker. Na een uur spelen moest PSV’er Stijn Wuytens per brancard het veld verlaten. Hij werd aan het hoofd geraakt door een NEC-speler. Zeven minuten voor tijd viel de 1-1 via Tshibamba. Jong PSV, dat in de halve finale in de verlenging won van Jong AZ, kwam vlak voor de reguliere eindtijd met tien man te spelen na een rode kaart voor Fagner. De ploeg van ex-NEC speler Anton Janssen wist de extra tijd zonder kleerscheuren door te komen en pakte de beker na strafschoppen. Na veel missers over en weer is Aissati de held. Hij scoorde de beslissende