Lella_Farida
27-04-2008, 16:33
ja de titel zegt het al, ik had gister bezoek en wou churros van KP maken maar helaas ist het gewoon echt helemaal mislukt . Van buiten waren ze bruin en van binnen nog gewoon deeg. Wie heeft dit recept wel eens gemaakt en kan me misschien een paar tips geven En hoort er echt geen bakpoeder d'r in, ik dacht dat het misschien daar aan ligt.........
Dit is het recept:
SPAANSE CHURROS
Half liter water
60 g boter
eenbeetje zout
5 lepels suiker
500gr bloem
3 eieren
De bereiding:
Het water met de boter, het zout,en suiker in de pan aan de kook brengen dan de pan van het vuur nemen het gezeefde bloem toevoegen en goed roeren pan terug op en laag vuurtje zetten en blijven roeren tot een witte laag op de bodem zichtbaar word.
de pan van het vuur nemen en laten afkoelen, daarna de eiren 1voor 1 goed door roeren en blijven roeren tot het door het beslag is op genomen.
een pan met olie verhiten en het beslag in een spuitzak zetten met een middelmatige stervormige spuitmond. als de olie goed heet is spuit je het beslag in de olie ongeveer 8cm lange staafjes en mooi goud/bruin bakken daarna op keuken papier goed uitlaten lekken.
en je kan het bestrooien met poeder suiker of dompelen in warme chocolade.
Dit is het recept:
SPAANSE CHURROS
Half liter water
60 g boter
eenbeetje zout
5 lepels suiker
500gr bloem
3 eieren
De bereiding:
Het water met de boter, het zout,en suiker in de pan aan de kook brengen dan de pan van het vuur nemen het gezeefde bloem toevoegen en goed roeren pan terug op en laag vuurtje zetten en blijven roeren tot een witte laag op de bodem zichtbaar word.
de pan van het vuur nemen en laten afkoelen, daarna de eiren 1voor 1 goed door roeren en blijven roeren tot het door het beslag is op genomen.
een pan met olie verhiten en het beslag in een spuitzak zetten met een middelmatige stervormige spuitmond. als de olie goed heet is spuit je het beslag in de olie ongeveer 8cm lange staafjes en mooi goud/bruin bakken daarna op keuken papier goed uitlaten lekken.
en je kan het bestrooien met poeder suiker of dompelen in warme chocolade.