Bekijk volle/desktop versie : De Dood....



26-04-2008, 19:20
DE DOOD

Het is de plicht van de verstandige moslim om na te denken over de toestanden van de vorige gemeenschappen en de vroegere generaties. Zij richten steden op, vergaarden schatten, groeven rivieren, bouwden paleizen en bewoonden de huizen. Wellicht dachten zij dat zij eeuwig in deze wereld zouden leven en niet heen zouden gaan.

Terwijl zij in weelde leefden in deze droom, werden zij overvallen door de vernietiger van de genietingen en de scheider van de bijeenkomsten: DE DOOD. Daarop werden zijn vergruisde beenderen en verscheurde lijken. Hun huizen kwamen leeg te staan, hun paleizen raakten verlaten, hun lichaam raakten versleten en hun stemmen gesmoord.

Zij lieten alles achter zich. Zijn namen noch bezittingen, noch aanzien, noch status met zich mee. Zij namen niets met zich mee dan de onafscheidelijke metgezel; DE DADEN.

Ziedaar! Zij bewonen nu de eenzame graven waar zij geen gezelschap of metgezel hebben. In dit verblijf zijn alle mensen gelijk: de rijke en de arme, de edelman en de simpele burger.

Onze profeet sws zei: Gedenk veelvuldig de vernietiger van de genietingen ( de dood)

Dit zorgt ervoor dat men met weinig tevreden is en te streven naar het huis van het Hiernamaals.

Het sterven is zwaarder dan geslagen te worden met zwaarden, gezaagd te worden en in stukken gesneden te worden met messen!!!!!“

Vraag een de rijke onder hen wat er is overgebleven van zijn rijkdom en vraag de arme onder hen wat er is overgebleven van zijn armoede.

Vraag hen over de tongen waarmee zij gewoon waren te spreken en over de ogen waarmee zij gewoon waren te kijken naar de genietingen; Vraag hen over de tedere huiden, de mooie gezichten en de zachte lichamen. Wat de wormen en insecten daarmee hebben gedaan onder het dodenkleed??

O dienaar van Allah , bereid je dus voor op deze dag, door Allah te gehoorzamen, je te haasten in het goede, een lering te trekken uit degenen die zijn vertrokken en de dood te gedenken!!!

Boek: WAAR ZUL JIJ MORGEN ZIJN??!!! Door Saalim al -Adjmie

26-04-2008, 19:52


mashaAllaah, prachtig verhaal.

27-04-2008, 01:01

Citaat door Rustige__:
mashaAllaah, prachtig verhaal.