Bekijk volle/desktop versie : Lange straffen kopstukken Jemaah Islamiyah



21-04-2008, 17:42
Buitenland

Lange straffen kopstukken Jemaah Islamiyah

maandag 21 april 2008 16:12
Twee leiders van de radicaal islamitische groepering Jemaah Islamiyah zijn door een Indonesische rechtbank tot celstraffen van vijftien jaar veroordeeld.

Abu Dujana (links op de foto) en Zarkasih (rechts)
De twee terroristenleiders, Abu Dujana (37) en Zarkasih (geschatte leeftijd rond de 45 jaar), werden schuldig bevonden aan het helpen van terroristen, en het bezit, opslaan en vervoeren van wapens en munitie.
Ze werden vorig jaar juni opgepakt.
Aanslagen Bali
Jemaah Islamiyah wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen op twee discotheken in Bali in 2002 waarbij meer dan tweehonderd mensen om het leven kwamen. Abu Dujana wordt gezien als de militaire leider van de groepering, hij zou ook banden met Al-Qa’ida hebben. Zarkasih was vermoedelijk de hoogste leider van Jemaah Islamiyah.
Er was levenslang geëist tegen de mannen, maar ze kregen lagere straffen omdat ze met justitie hadden meegewerkt en geweld hebben afgezworen, aldus de BBC.
De arrestaties en veroordelingen worden als een belangrijke stap gezien in de strijd tegen gewelddadige islamitische groeperingen in Indonesië. De Indonesische rechtbank kwalificeerde Jemaah Islamiyah voor het eerst als terroristische organisatie.
Door Anna Dijkman

21-04-2008, 17:56


moordenaars.....en die amerikaanse offecier word vrijgesproke....-_-!!)....fuk it.....

22-04-2008, 08:38

Citaat door Nuclear:
moordenaars.....en die amerikaanse offecier word vrijgesproke....-_-!!)....fuk it.....


zoek de verschillen!!!