Bekijk volle/desktop versie : IJzersterke entree Messi niet voldoende voor Barça

20-04-2008, 14:54
Barcelona doolde een helft lang zielloos over het veld in de derby tegen het evenmin imponerende Espanyol. Maar met Lionel Messi in de ploeg was er sprake van een geslaagde metamorfose, al bleef de bekroning uit (0-0).

Het bedachtzame, langzame spel van voor rust, was binnen een minuut na de entree van de Argentijn voorbij. Messi handelde en dacht wél razendsnel en zorgde telkens voor openingen en gevaar.

Vooral Samuel Eto'o had baat bij de dribbels en passes van zijn linksbenige collega. De Kameroener kreeg zeker vijf grote kansen, maar won het geen enkele keer van Espanyol-doelman en landgenoot Carlos Kameni.

Ook de andere Blaugranas die voor hem opdoken, hadden geen succes. Espanyol bleef daardoor op de been en Barcelona boekte het derde gelijkspel op rij.

De kans op een wonder - koploper Real Madrid nog achterhalen - is nu echt voorbij. Bij een zege van de Madrilenen op Racing Santander bedraagt het gat elf punten met nog vijf duels te spelen

20-04-2008, 15:21