Bekijk volle/desktop versie : Almería deelt Sevilla dreun uit

20-04-2008, 09:37
Het succesverhaal voor Almerìa in de Primera División lijkt zonder eind te zijn. De promovendus heeft zich al het gehele seizoen prima staande gehouden op het hoogste voetbalplatform van Spanje, en mag zich dankzij een eclatante 1-4 overwinning zaterdagavond bij Sevilla zelfs nog mengen in de strijd om een UEFA Cup-ticket

Geen moment kon de thuisploeg aanspraak maken op iets wat ook maar op een behoorlijk resultaat leek. Al na 24 minuten keek de UEFA Cup-houder tegen een 0-1 achterstand aan, omdat verdediger Daniel Alves zijn eigen doelman Andrés Palop per ongeluk passeerde.

Zeven minuten later leek het duel als een nachtkaars uit te gaan, maar Almería-spits Álvaro Negredo liet vanaf de strafschopstip een uitgelezen mogelijkheid onbenut om al vroegtijdig ruimschoots afstand te nemen. Twee minuten na de pauze revancheerde hij zich echter door alsnog de 0-2 aan te tekenen.

Sevilla probeerde om de aansluiting te vinden, maar de bezoekers maakten via aanvaller José Bernal Ortiz aan het laatste beetje onzekerheid een eind. Negredo zorgde met zijn tweede treffer van de avond voor de ontluisterende 0-4.

Frustraties deden Sevilla-verdediger Adriano Correia een rode kaart pakken, waarna Frédéric Kanouté toch nog een treffer aan zijn seizoenstotaal toevoegde. Vanaf elf meter faalde hij, om drie minuten later de eer voor de gastheren te redden.

Almerìa stijgt door de zege naar de zevende plek, en is nog slechts drie punten verwijderd van Sevilla, dat zesde staat. Die positie geeft aan het eind van het seizoen recht op deelname aan de UEFA Cup.

20-04-2008, 11:50