Citaat door Schurk:Deze heb ik net gemaakt staat nu te sudderen op het vuur.
Benodigdheden
Voor 2 personen: 250 gram rundsgehakt, 150 gram verse paddestoelen, 1 grote ui, 2 grote tomaten, 250 gram gepelde tomaten (blik), 250 gram spaghetti, verse pecorino, verse basilicum, 3 teentjes knoflook, olijfolie, zout, peper.
Bereidingswijze
Snij de paddestoelen in plakjes, de ui in kleine stukjes en versnipper de look. Bak de look en de ui met wat olijfolie gaar in een diepe pan. Voeg er het gehakt toe en bak verder tot het vlees gaar is. Voeg er halverwege ook de paddestoelen aan toe.
Snij de twee verse tomaten in stukken en voeg ze eraan toe. Laat even stoven. Voeg daarna beetje bij beetje het hele blik aan de pan toe. Prak de tomaten in stukjes en laat verder sudderen. Voeg er een stuk pecorino (ca. 1 op 3 cm) aan toe en laat het meekoken. Kruid met peper, zout en een snuifje selderijpoeder. Voeg er drie eetlepels olijfolie aan toe en laat de saus verder inkoken tot ze dik wordt (eventueel af en toe wat water of een scheutje rode wijn toevoegen). Eenmaal de saus klaar is, mag ze van het vuur.
scheutje wijn
leg dat eens even uit wil je