Bekijk volle/desktop versie : Lekkere rijst?



Pagina's : [1] 2

15-04-2008, 13:25
Hoe kan ik rijst klaarmaken zodat die een extra lekkere smaak heeft, dus niet van die standaard rijst!

15-04-2008, 13:45



Citaat door blauwe_hemel:
Hoe kan ik rijst klaarmaken zodat die een extra lekkere smaak heeft, dus niet van die standaard rijst!



wat is standaard rijst bij jou?

15-04-2008, 13:53
ik denk dat ze bedoeld gewoon wit rijst. dat is toch standaard.. zonder niks alleen beetje zout

15-04-2008, 13:55

Citaat door Dienares18:
ik denk dat ze bedoeld gewoon wit rijst. dat is toch standaard.. zonder niks alleen beetje zout



hahahah zou je denken? ik denk het niet

15-04-2008, 13:57


Misschien is dit wat (alleen de rijst dan):

Tandoori-kipstukken met gekruide rijst en groenten



Ingredienten voor de kip:
3 el volle yoghurt
Half bosje koriander
1 cm verse gemberwortel (geschild)
Klein uitje (of een halve grote ui)
2 teentjes knoflook (of knoflookpoeder)
Half envelopje saffraandraadjes
1,5 tl chilipoeder
2 el garam massala
1 tl korianderpoeder
0,5 tl kurkuma
1 tl komijn
1 tl zout
0,5 tl zwarte peper
Kipstukken naar keuze (ik heb twee kippenbouten doorgesneden)
Voor de rijst:
2 kopjes rijst
Zout
Sufje saffraan
Groenten naar keuze (ik heb rode paprika, gele paprika, ui, champignon, sperzieboontjes en aardappelblokjes gebruikt)
1,5 tl chilipoeder
1 teentje knoflook of wat knoflookpoeder
1 tl zwarte peper
1 tl kerrie

Bereiding:
Ontvel de kipstukken en maak ze goed schoon. Snij ze hier en daar wat in met een mes. Los de saffraandraadjes op in 1 el water en laat even weken. Snijd ondertussen de ui in stukken en doe in een hakmolen of blender. Voeg de koriander en knoflookteentjes toe. Dan de saffraandraadjes met het water erbij en maal dit heel fijn tot een puree. Meng het met de yoghurt en de kruiden en smeer de kip hiermee in. Laat een nacht marineren. Leg het dan in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak ongeveer een uurtje op 200 graden. Daarna een kwartiertje zonder folie om bruin te worden.
Voor de rijst snijd je alle groenten in stukjes. Kook de harde groenten gaar in water met wat zout (aardappel, sperziebonen, wortels, bloemkool en broccoli bijv.). De zachte groenten bak je in een wok of pan met wat olie of boter en de kruiden. Voeg de gekookte groenten toe. Kook de rijst met wat zout en de saffraan gaar en giet af. Meng dit door de groenten.

15-04-2008, 13:59
Of dit:

Ingredienten:
Rijst (hoeveelheid zelf bepalen), gaar gekookt met wat zout en saffraan
1 ui, gesnipperd
Twee handjes sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes gaar gekookt
4 aardappels in blokjes, gaar gekookt met wat zout (wel nog stevig)
Sambal naar smaak
1 tl Kerrie
1 tl Paprikapoeder
1 teentje Knoflook
1/2 tl Peper
Zout naar smaak
1/2 tl Korianderpoeder
Kipfilet in plakken
Kipkruiden

Bereiding:
Fruit in wat olie de ui aan, voeg de sperzieboontjes en aardappel toe en doe ook de kruiden erbij. Roerbak dit even door en doe dan de rijst erbij. Alles goed mengen en voeg zout en sambal naar smaak toe.
Meng de kipfiletplakken met wat kipkruiden en 2 el olie. Grill ze op de grillpan gaar.


15-04-2008, 14:01

Citaat door ellouisa:
Of dit:

Ingredienten:
Rijst (hoeveelheid zelf bepalen), gaar gekookt met wat zout en saffraan
1 ui, gesnipperd
Twee handjes sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes gaar gekookt
4 aardappels in blokjes, gaar gekookt met wat zout (wel nog stevig)
Sambal naar smaak
1 tl Kerrie
1 tl Paprikapoeder
1 teentje Knoflook
1/2 tl Peper
Zout naar smaak
1/2 tl Korianderpoeder
Kipfilet in plakken
Kipkruiden





Bereiding:
Fruit in wat olie de ui aan, voeg de sperzieboontjes en aardappel toe en doe ook de kruiden erbij. Roerbak dit even door en doe dan de rijst erbij. Alles goed mengen en voeg zout en sambal naar smaak toe.
Meng de kipfiletplakken met wat kipkruiden en 2 el olie. Grill ze op de grillpan gaar.

zo dat ziet er heerlijk uit

15-04-2008, 14:38

Citaat door Riffia_ala_RIf:
hahahah zou je denken? ik denk het niet


Haha, toch wel. Van die witte rijst gwn

15-04-2008, 14:39
Ellouisa, thx meid! Ik ga het recept zo even doornemen!

15-04-2008, 16:48
hmmmmmm yammie!! ellouisa je bent een topper

15-04-2008, 18:22
gekruide gekleurde rijst:

rijst
2 cardemompitjes (openen maken)
kaneelstokje
1 kruidnagel
safraan
zout

In een pan, olijfolie,kruiden (alles behalve de safraan) en rijst aanbakken. Per kopje rijst 2 kopjes water. deksel op de pan en op laag vuur koken. Ondertussen in een kopje water de safraan oplossen. Voordat de rijst gaar is voeg je de opgeloste safraan toe in het midden van de pan, dus alleen 1 deel is gekleurd. Als alles gaar is met een vork de rijst los roeren en zo krijg je gekleurde rijst!

ps. je kunt ook uienrijst maken, door gesnipperde ui toe te voegen en ook kun je evt een bouillon blokje toevoegen. Is erg lekker!!!

Heb ik van m´n man geleerd hihihi...

Salaamou alaikoum!!!

16-04-2008, 12:56
Ik heb gisteren de rijst gemaakt met het recept van hier boven. Was echt lekker!

Thx Oem_D voor je reactie!

16-04-2008, 13:18



Citaat door blauwe_hemel:
Ik heb gisteren de rijst gemaakt met het recept van hier boven. Was echt lekker!

Thx Oem_D voor je reactie!

wat zijn dit dan 2 cardemompitjes


18-04-2008, 09:35

Citaat door moslima_k:
wat zijn dit dan 2 cardemompitjes



??

18-04-2008, 09:48

Citaat door blauwe_hemel:
??



dit is kardemom,ze gebruiken het heel vaak in het midden-oosten
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kardemom

en het geeft een heerlijke smaak aan je rijst

Pagina's : [1] 2