Misschien is dit wat (alleen de rijst dan):
Tandoori-kipstukken met gekruide rijst en groenten
Ingredienten voor de kip:
3 el volle yoghurt
Half bosje koriander
1 cm verse gemberwortel (geschild)
Klein uitje (of een halve grote ui)
2 teentjes knoflook (of knoflookpoeder)
Half envelopje saffraandraadjes
1,5 tl chilipoeder
2 el garam massala
1 tl korianderpoeder
0,5 tl kurkuma
1 tl komijn
1 tl zout
0,5 tl zwarte peper
Kipstukken naar keuze (ik heb twee kippenbouten doorgesneden)
Voor de rijst:
2 kopjes rijst
Zout
Sufje saffraan
Groenten naar keuze (ik heb rode paprika, gele paprika, ui, champignon, sperzieboontjes en aardappelblokjes gebruikt)
1,5 tl chilipoeder
1 teentje knoflook of wat knoflookpoeder
1 tl zwarte peper
1 tl kerrie
Bereiding:
Ontvel de kipstukken en maak ze goed schoon. Snij ze hier en daar wat in met een mes. Los de saffraandraadjes op in 1 el water en laat even weken. Snijd ondertussen de ui in stukken en doe in een hakmolen of blender. Voeg de koriander en knoflookteentjes toe. Dan de saffraandraadjes met het water erbij en maal dit heel fijn tot een puree. Meng het met de yoghurt en de kruiden en smeer de kip hiermee in. Laat een nacht marineren. Leg het dan in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak ongeveer een uurtje op 200 graden. Daarna een kwartiertje zonder folie om bruin te worden.
Voor de rijst snijd je alle groenten in stukjes. Kook de harde groenten gaar in water met wat zout (aardappel, sperziebonen, wortels, bloemkool en broccoli bijv.). De zachte groenten bak je in een wok of pan met wat olie of boter en de kruiden. Voeg de gekookte groenten toe. Kook de rijst met wat zout en de saffraan gaar en giet af. Meng dit door de groenten.