Bekijk volle/desktop versie : 'Coalitie leverde Taliban wapens'



14-04-2008, 16:18
Ze zeggen dat het per ongeluk is geweest! ............Yeah right!!!!





De buitenlandse troepenmacht in Afghanistan heeft ongewild de Taliban van wapens en munitie. Dat verklaarde heeft het hoofd van de Afghaanse inlichtingendienst.
(Novum/Ap) - De buitenlandse troepenmacht in Afghanistan heeft eind maart ongewild de Taliban van wapens, munitie en voedsel voorzien. Dat heeft het hoofd van de Afghaanse inlichtingendienst zondag verklaard voor een parlementscommissie. Een helikopter van de coalitietroepen zou een dropping verkeerd hebben uitgevoerd, waardoor de voorraden in handen vielen van de Taliban. Het ging om een poging een afgelegen politiepost in de zuidelijke provincie Zabul te bevoorraden.

Hamidullah Tukhi, een parlementslid uit Zabul, verklaarde voor de commissie dat het volgens hem geen ongeluk was. De wapens -volgens Tukhi zware machinegeweren, kalasjnikovs en raketten- zouden honderd meter van het huis van een Taliban-commandant zijn gedropt. De NAVO-troepenmacht ISAF en de door de Verenigde Staten geleide coalitie die in Afghanistan actief is ontkennen dat een van hun helikopters voor de foute dropping verantwoordelijk was.

De Afghaanse politie heeft in het weekeinde acht agenten verloren, is zondag bekendgemaakt. Zaterdagavond werden in de provincie Helmand vier agenten gedood bij een aanval op een politiepost door Taliban-strijders. In de provincie Kandahar werden vier agenten gedood die een papaverveld aan het vernietigen waren.

Vorige week werden daarbij ook al zeven agenten gedood. In het afgelopen jaar zijn zo'n honderd agenten van drugsbestrijdingsteams gedood in Afghanistan.

http://nieuws.nl.msn.com/algemeen/article.aspx?cp-documentID=8058961