Bekijk volle/desktop versie : OCMW-raad Gent stemt tweede keer voor hoofddoek



09-04-2008, 08:16
OCMW-raad Gent stemt tweede keer voor hoofddoek[/SIZE]

GENT (HLN) - In de OCMW-raad van Gent is vanavond, zoals verwacht, een voorstel van Groen! goedgekeurd dat het dragen van een hoofddoek voor OCMW-personeelsleden expliciet toelaat. Een wisselmeerderheid van sp.a, spirit en Groen! stemde eerder al voor zo'n voorstel, maar dat werd na een klacht van raadsleden van Open Vld, CD&V, N-VA en Vlaams Belang geschorst door Oost-Vlaams gouverneur André Denys (Open Vld).

Strijdig met OCMW-decreet
Die was van oordeel dat het raadsbesluit strijdig was met artikel 42 van het OCMW-decreet dat stelt dat de statuten van het OCMW-personeel dezelfde moeten zijn als dat van het stadspersoneel. Voor die laatste is het hoofddoekenverbod wel van kracht. Daarop wijzigde Groen! haar voorstel, dat het dragen van levensbeschouwelijke en religieuze symbolen expliciet toelaat, op een aantal punten.

Klacht bij gouverneur
Raadsleden Elke Sleurs (N-VA) en Chantal Sysmans (CD&V) zullen nu zoals aangekondigd ook tegen deze beslissing klacht indienen bij de gouverneur. Zij stellen dat het raadsbesluit nog steeds in strijd is met het bewuste artikel 42. "Maar blijkbaar speelt dit voor de huidige wisselmeerderheid geen rol", zeggen ze. Ze hebben er alle vertrouwen in dat het besluit opnieuw geschorst zal worden.

"Slecht voor coalitie"
"Deze zoveelste wisselmeerderheid komt ook de geloofwaardigheid van de Gentse coalitie niet ten goede", vinden Sleurs en Sysmans. "De Gentse burger vraagt zich stilaan af waar het stadsbestuur eigenlijk mee bezig is. Is dit nog een bestuursploeg of heeft electoraal opportunisme de bovenhand gehaald?" De bal ligt nu voor de tweede keer in het kamp van de gouverneur.
[SIZE="1"]
Link:
http://www.nieuwsfeit.nl/content/view/7505/1/