Bekijk volle/desktop versie : De wetenschappelijke wonderen van de Heilige Koran.



07-04-2008, 12:17
[ Wie heeft het boek al gelezen?? ]



07-04-2008, 12:18


Inleiding

Veertienhonderd jaar geleden heeft Allah de Koran als een boek ter leiding aan de mensheid neer gezonden. Hij riep de mensen op zich door de waarheid te laten leiden door zich aan de Koran te houden. Want het vers zegt immers:

Maar het is niets anders dan een overdenking voor allen van de wereldwezens.
(Koran 68:52)

Vanaf de eerste dag dat hij geopenbaard werd tot aan de dag des oordeels, zal dit laatste goddelijke boek de enige gids voor de mensheid blijven.

De ongeëvenaarde taal en stijl van de Koran en zijn superieure wijsheid zijn beslist een bewijs dat dit het Woord van Allah is. Verder heeft de Koran nog vele wonderbaarlijke eigenschappen die bewijzen dat de Koran het woord van Allah is. Eén van deze eigenschappen is het feit dat een aantal wetenschappelijke waarheden die we nu pas door middel van de technologie van de twintigste eeuw kunnen ontdekken, veertienhonderd jaar geleden in de Koran genoemd zijn.

Natuurlijk is de Koran geen wetenschappelijk boek. Maar vele wetenschappelijke feiten die op een bijzondere bondige en gedegen manier in de verzen tot uiting zijn gekomen, zijn pas door middel van de technologie van de twintigste en eenentwintigste eeuw, ontdekt. Deze feiten konden in de tijd dat de Koran geopenbaard werd niet bekend zijn geweest en dit is dan een nog duidelijker bewijs dat de Koran het woord van Allah is.

Om het wetenschappelijke wonder van de Koran te begrijpen, moeten we eerst een kijkje nemen naar het wetenschappelijke niveau van de tijd waarin dit Heilige Boek geopenbaard werd.

In de zevende eeuw, toen de Koran geopenbaard werd, had de Arabische samenleving, wat de wetenschap betreft veel bijgelovige en ongegronde opvattingen. Omdat ze de technologie niet hadden om het universum en de natuur te onderzoeken, geloofden deze vroegere Arabieren in legenden die zij van hun voorouders gehoord hadden. Zij namen bijvoorbeeld aan dat de bergen de hemel ondersteunden. Zij geloofden dat de aarde plat was en dat er hoge bergen aan beide einden stonden. Men dacht dat deze bergen pilaren waren die het hemelgewelf hoog hielden.



Maar al dit bijgeloof van de Arabische maatschappij werd door de Koran uitgewist. In soera Rad, vers 13 wordt er gezegd:
Allah is Degene Die de hemelen heeft verheven zonder pilaren. (Koran 13:2)
Dit vers verwerpt het geloof dat de hemel zich boven ons bevindt vanwege de bergen. Bij vele anderen onderwerpen werden belangrijke feiten geopenbaard in een tijd waarin men die niet kon weten. De Koran, die in een tijd werd geopenbaard waarin de mensen heel weinig wisten over astronomie, natuurkunde of biologie, bevat sleutelfeiten over tal van onderwerpen, zoals de schepping van het universum, de schepping van de mens, de structuur van de atmosfeer en het delicate evenwicht dat het leven op aarde mogelijk maakt.

Laten we nu eens naar een aantal van deze wetenschappelijke wonderen, die in de Koran geopenbaard zijn, kijken.

07-04-2008, 12:20
[B]De Wetenschappelijke wonderen van de Heilige Koran.


Hoe het universum is ontstaan

Het ontstaan van het universum wordt in de Koran in het volgende vers beschreven:

Hij is de Voortbrenger van de hemelen en de aarde. (Koran 6:101)

Deze informatie gegeven in de Koran, is volledig in overeenstemming met de ontdekkingen van de hedendaagse wetenschap. Zoals we al eerder gezegd hebben zijn astrofysici tegenwoordig tot de conclusie gekomen, dat het hele universum, samen met de dimensies van tijd en materie, zijn ontstaan door een grote explosie, die in een oogwenk heeft plaatsgevonden. Deze gebeurtenis staat bekend als de 'Big Bang' en bewijst dat het universum uit het niets is geschapen als het resultaat van een explosie uit één enkel punt.



Voor de tijd van de Big Bang, bestond er niet zoiets als materie. Van een toestand van niet-bestaan, waarin noch materie, noch energie en zelfs geen tijd bestond, en wat slechts metafysisch beschreven kan worden, werden materie, tijd en energie, allen in een ogenblik geschapen. Dit feit, pas onlangs ontdekt door de moderne natuurkundigen, werd ons veertienhonderd jaar geleden in de Koran verteld.


[/B]

De gevoelige sensoren, aan boord van de COBE ruimtesatelliet, die door de NASA in 1992 gelanceerd werd, legde duidelijke overblijfselen van de Big Bang vast. De ontdekking was een bewijs voor de Big Bang, een wetenschappelijke verklaring voor het feit dat het universum uit het niets is geschapen.

07-04-2008, 12:22
De expansie van het universum

Edwin Hubble met zijn enorme telescoop

In de Koran die veertienhonderd jaar geleden geopenbaard werd, in een tijd waarin de wetenschap van de astronomie nog primitief was, wordt de expansie van het universum als volgt beschreven:

Met macht hebben Wij de hemel gebouwd. Waarlijk, Wij zijn in staat om de omvangrijkheid en ruimte daarvan uit te breiden. (Koran 51:47)

Het woord 'hemel' dat in het bovenstaande vers gebruikt is, komt op verschillende plaatsen in de Koran voor, in de betekenis van ruimte en universum. Hier wordt het woord weer in die betekenis gebruikt, het zegt dat het universum 'uitdijt'. En de hedendaagse wetenschap is nu juist tot deze conclusie gekomen!


Georges Lemaitre

Tot het begin van de twintigste eeuw, was de enige opvatting in de wetenschappelijke wereld dat 'het universum een constante aard had en dat het sinds onmetelijke tijd bestond'. Het onderzoek, de observaties en berekeningen die door de moderne technologie werden uitgevoerd, hebben echter laten zien dat het universum eigenlijk een begin had, en dat het voortdurend 'uitdijt'.

Aan het begin van de twintigste eeuw hebben de Russische natuurkundige Alexander Friedmann en de Belgische kosmoloog Georges Lemaitre theoretisch uitgerekend dat het universum voortdurend in beweging is en dat het uitdijt.

Dit feit werd door gegevens verkregen uit observaties in 1929 bevestigd. Terwijl Edwin Hubble, de Amerikaanse astronoom de hemel met zijn telescoop bekeek, ontdekte hij dat de sterren en melkwegstelsels voortdurend van elkaar af bewogen. In een universum waarin alles voortdurend van elkaar af beweegt, betekent dit een voortdurend uitdijend universum. De observaties die de volgende jaren uitgevoerd werden, bevestigden dat het universum voortdurend uitdijt. Dit feit was in de Koran uitgelegd, terwijl eigenlijk niemand het wist. Dit komt omdat de Koran het woord van Allah is, de Schepper en de Heerser van het gehele universum.



Vanaf het moment van de Big Bang, dijt het universum met enorme snelheid uit. Wetenschappers vergelijken het uitdijende universum met de oppervlakte van een ballon, die opgeblazen wordt

07-04-2008, 13:02


Ik pik deze er even uit:

Citaat:
In de zevende eeuw, toen de Koran geopenbaard werd, had de Arabische samenleving, wat de wetenschap betreft veel bijgelovige en ongegronde opvattingen. Omdat ze de technologie niet hadden om het universum en de natuur te onderzoeken, geloofden deze vroegere Arabieren in legenden die zij van hun voorouders gehoord hadden.
Zij namen bijvoorbeeld aan dat de bergen de hemel ondersteunden.

Zij geloofden dat de aarde plat was
en dat er hoge bergen aan beide einden stonden. Men dacht dat deze bergen pilaren waren die het hemelgewelf hoog hielden.
Dit kun je moeilijk beschouwen als een wonder van de koran.
De oude Grieken (ca. 400 voor Christus) wisten al dat de aarde rond was.
Men was toen al in staat om vrij nauwkeurig de omtrek van de aarde te bepalen.
Ook bestond er in die tijd al een soort big-bang theorie.
Verder had men al een atoomtheorie.
Hoe kwam men aan die kennis?
Door eigen denkwerk.

Juist de oude Grieken gingen zoeken naar natuurlijke verklaringen in plaats van genoegen te nemen met mythes.

Men moet terughoudend zijn met iets te verklaren tot een wonder.

07-04-2008, 13:09

Citaat door IVAN:
Ik pik deze er even uit:

Dit kun je moeilijk beschouwen als een wonder van de koran.
De oude Grieken (ca. 400 voor Christus) wisten al dat de aarde rond was.
Men was toen al in staat om vrij nauwkeurig de omtrek van de aarde te bepalen.
Ook bestond er in die tijd al een soort big-bang theorie.
Verder had men al een atoomtheorie.
Hoe kwam men aan die kennis?
Door eigen denkwerk.

Juist de oude Grieken gingen zoeken naar natuurlijke verklaringen in plaats van genoegen te nemen met mythes.

Men moet terughoudend zijn met iets te verklaren tot een wonder.



hoe oud bent u?18,20,28.30.40 over 80jaar vanaf nu is iedreen op dezze forum dood en dan gaat u anders piepen doeidoei:!!n

07-04-2008, 13:51

Citaat door Bi_Iedni_Allaah:
Negeren is de boodschap, die handel die ontkent toch alles. Ze geven je niet eens de tijd en het nodige respect om iets deftig uit te leggen.

Mensen met respect die geef je maar uitleg maar niet aan mensen die gelijk slecht reageren en jouw besluiten niet waarderen.


Wat Ivan zei klopt. Oude Grieken hebben kunnen aantonen dat de aarde rond is. Je kan het lekker weg wuiven of erkennen dat zij heel wat kennis bezaten.

Drie eeuwen voor christus heeft de Griek Eratosthenes de omtrek van de aarde bepaald door het meten van de zonshoogte.


Ivan vult enkel aan. Jij ziet het als een belediging. Ik vind het een belediging dat jij de kennis van andere volkeren ontkent.

07-04-2008, 13:52
”En voorwaar. Wij schiepen de mens uit een uittreksel van klei. Dan plaatsten Wij hem als een kleine levenskiem in een veilige plaats. Vervolgens vormden Wij de levenskiem tot een klonter bloed, daarna vormden Wij het geronnen bloed tot een vormeloze (gekauwde) klomp, dan vormden Wij beenderen uit deze vormeloze klomp, daarna bekleedden Wij deze beenderen met vlees, vervolgens ontwikkelden Wij het tot een nieuwe schepping. Gezegend zij Allah, de Beste der Scheppers.”

Klopt dit?

07-04-2008, 14:05

Citaat door jantjehoed:
”En voorwaar. Wij schiepen de mens uit een uittreksel van klei. Dan plaatsten Wij hem als een kleine levenskiem in een veilige plaats. Vervolgens vormden Wij de levenskiem tot een klonter bloed, daarna vormden Wij het geronnen bloed tot een vormeloze (gekauwde) klomp, dan vormden Wij beenderen uit deze vormeloze klomp, daarna bekleedden Wij deze beenderen met vlees, vervolgens ontwikkelden Wij het tot een nieuwe schepping. Gezegend zij Allah, de Beste der Scheppers.”

Klopt dit?



ik zou je zelfs met uitleg en al kunnen geven....................maaaar................... ......nee doe maar niet.......................stik in je onwetendheid....................bijvoorbeeld: als ik info wou wete over een bepaald onderwerp zoals wetenschap, dan ga ik het niet vragen in een forum............maar vragen aan een wetenschapper.

zo is dat ook in de islam.................vraag aan een geleerde als je info wilt weten over islam..................want je verdoet je tijd

07-04-2008, 14:30

Citaat door mr_firefist:
ik zou je zelfs met uitleg en al kunnen geven....................maaaar................... ......nee doe maar niet.......................stik in je onwetendheid....................bijvoorbeeld: als ik info wou wete over een bepaald onderwerp zoals wetenschap, dan ga ik het niet vragen in een forum............maar vragen aan een wetenschapper.

zo is dat ook in de islam.................vraag aan een geleerde als je info wilt weten over islam..................want je verdoet je tijd


In dat versje klopt iets niet. Namelijk de beenderen worden niet met vlees omzwachteld (dus eerst beenderen dan pas vlees) maar vlees en beenderen vormen terzelfde tijd.

07-04-2008, 20:57
Kan iemand nog weer even mte Haruyaya op de proppen komen? Dan kunnen we tenminste nog weer eens echt ouderwets lachen. Moslims en wetenschap...

11-04-2008, 22:50
Wonderen van de Bijbel ....



11-04-2008, 23:00



Citaat door babyjane:
Ik zie dat de islam je een gevoel voor eerlijkheid heeft bijgebracht. Ik zal je eerlijkheid nog wat verder vergroten door het complete vers te geven:

13:2. God is Hij, Die de hemelen heeft doen verrijzen zonder pilaren die je kunt zien.

Ach ja, die details. Men ziet ze al gauw over het hoofd.



Dus wat is je punt? Lees je wel goed wat er staat? Er staat dat er Allah de hemelen (het heelal) heeft doen verrijzen met een ondersteuning die dus niet zichtbaar is voor het blote oog.