Bekijk volle/desktop versie : Aanvaard de tekortkomingen van je echtgenote



02-04-2008, 21:00
Aanvaard de tekortkomingen van je echtgenote

--------------------------------------------------------------------------------

Het echtelijke leven kent vele gebeurtenissen en het is een verbond voor het leven. Elke van beiden zal de gebreken van de andere ontdekken.
Het kan zijn dat de echtgenoot een bepaalde tekortkoming bij zijn vrouw niet op prijs stelt. Dit gebrek kan hij erg hinderlijk vinden. Toch bezit de vrouw veel goede kwaliteiten en onnoemelijk veel deugden.
Dit moet de man ertoe aanzetten om geduldig te zijn en zich niet enkel vast te pinnen op die tekortkomingen.
Hij moet de goede en de slechte kwaliteiten in hun geheel beschouwen en de deugden en de gebreken tegen elkaar afwegen.
Hij mag zijn vrouw niet verafschuwen omwille van een bepaalde karaktertrek. Allah de Allerhoogste heeft gezegd: En behandelt hen volgens de voorschriften. En wanneer jullie een afkeer van hen hebben, dan kan het zijn dat jullie een afkeer hebben van iets, terwijl Allah daarin veel goeds gelegd heeft. (An-Nisa, V. 19).

De man mag ook zijn vrouw niet verafschuwen omwille van een zeker gedrag. Helemaal niet. De Profeet (VZMH) Heeft gezegd: Een gelovige man mag een gelovige vrouw niet haten. Als jij een bepaalde gedrag verafschuwt, moet hij van een ander bepaald gedrag houden. (Hadith overgeleverd door Muslim)

De echtgenoot moet weten dat hij nooit een vrouw zonder gebreken zal vinden. Zijn vrouw is ondanks haar tekorkomingen beter dan vele andere vrouwen die zulke eigenschappen schijnbaar niet hebben.
Als je er het fijne van wil weten, neem dan een pen en een blad papier. Schrijf de tekortkomingen en de kwaliteiten van je vrouw op, want het gedrag kan verschillen, en je zal ontdekken waar je van houdt en wat je verafschuwt.

Lawrance Gold onderlijnt in zijn boek : Geniet van het leven : Het huwelijk kan wonderbaarlijk goed met een supermarkt vergeleken worden. ER zijn klaargemaakte voedingswaren die aan de klanten worden aangeboden. Maar er zijn geen schotels die precies overeenkomen met de vraag. Je hebt de gelegenheid om datgene te kiezen wat het meeste aan je verwachtingen voldoet. Als je het huwelijk op die manier beschouwt, zal het vreugdevol en aangenaam worden.

Hij bedoelt daarmee dat je vrouw niet is zoals je werkelijk verlangt en dat ze het ook nooit zal zijn. Ze heeft immers een andere opvoeding gekregen dan jij en ze heeft een karakter dat anders is dan het jouwe.

Aanvaard deze realiteit en treed niet in het conflict met het leven....in een poging de strijd aan te binden met vastgeroeste gwoontes die moeilijk te veranderen zijn. als het al mogelijk is om ze te veranderen, dan zal het na een lange periode zijn en na wonderbaarlijk veel geduld, een voortdurende geestdrift, een lange adem en een goede ziel met doorzettingsvermogen.

Hoop dat alle broeders en zuster hier een lering uit zullen halen.

Bron: ( Ik hou van mijn vrouw, 51 manieren om de liefde voor je Vrouw te Vesterken)