Bekijk volle/desktop versie : De Islam is een complete ordening van het leven



31-03-2008, 18:26


1. De Islam ordent het menselijk leven op al haar verschillende gebieden: economisch, politiek, cultureel en sociaal. De Islam schrijft ook de juiste manier voor om de problemen van dit menselijk leven op te lossen.



2. De Islam streeft naar een ordening van het leven voor de mens, waarbij het plannen van de tijd het belangrijkste aspect is. De Islam alleen is de belangrijkste factor voor het slagen van de moslim in dit leven én in het hiernamaals.

3. De Islam is eerst een religie alvorens een wet te zijn; de Profeet vrede zij met hem concentreerde in Mekka zijn inspanningen op Tawheed (mono-theïsme). Toen hij vervolgens emigreerde naar AI-Madina om aldaar de Islamitische staat te stichten, paste hij de Islamitische wet (Shari'a) toe.

4. De Islam roept op tot kennis en moedigt nuttige wetenschappelijke voor-uitgang aan. De moslims waren in de middeleeuwen deskundigen in de moderne wetenschappen. Voorbeelden zijn: Ibn-al-Haitham, al Bairuni en anderen.

5. De Islam staat eerlijk (Halal) verdiend geld toe, dat niet is verdiend door uitbuiting en bedrog. De Islam moedigt Halal verdiend geld aan voor de vrome man, die vervolgens een deel ervan weggeeft ten gunste van de armen en Jihaad (strijden op de weg van Allah). Hierdoor ontstaat sociale rechtvaardigheid binnen de Islamitische gemeenschap die haar wetten afleidt van haar Schepper. De Profeet heeft gezegd
Het beste geld is het vrome geld voor de vrome mens.
(Authentiek, overgeleverd door Ahmad)

Wat betreft de uitspraak: "(Veel) geld kan niet op een eerlijke manier verdiend worden". Dit is een leugen zonder basis.

6. De Islam is het geloof van de Jihaad en het leven: de Islam verplicht daarom elke moslim om zijn geld en ziel te geven om de Islam te laten zegevieren. Daarnaast is de Islam het geloof van het leven: de Islam wil van de moslim dat hij een vredig leven leidt in de schaduw van de Islam en dat hij zijn hiernamaals prefereet boven zijn wereldse leven.

7. De Islam streeft naar het doen herleven van het vrije Islamitische denken binnen de grenzen van Islamitische principes, uit de weg ruimen van intellectuele stagnatie en ideeën van buitenaf. Deze ideeën hebben de zuivere schoonheid van de Islam verminkt, en hebben de moslims gehinderd bij hun vooruitgang, zoals innovaties in het geloof (Bid'a), fabels, valse Ahadith, etc.


Islamitische richtlijnen – Sheich Mohammed bin Jamil Zino
http://www.eltawheed.nl