Bekijk volle/desktop versie : De Aqiedah van Ahloel-Soennah wal-Djama3ah betreffende de Namen en Eigenschappen van



29-03-2008, 18:27
De Aqiedah van Ahloel-Soennah wal-Djama3ah betreffende de Namen en Eigenschappen van Allaah


Vraag:

Wat is de geloofsovertuiging van Ahloel-Soennah wal-Djama3ah betreffende de Namen en Eigenschappen van Allaah? En wat is het verschil tussen een Naam en een Eigenschap? En noodzaakt het bevestigen van de Naam het bevestigen van de Eigenschap??

Antwoord:

De geloofsovertuiging van Ahloel-Soennah wal-Djama3ah betreffende de Namen en Eigenschappen van Allaah is; het bevestigen van de Namen en Eigenschappen welke Allaah voor Zichzelf bevestigd heeft, zonder de betekenis te verdraaien, zonder het te ontkennen, (zonder) uit te leggen hoe, en zonder vergelijking.

Het verschil tussen een Naam en een Eigenschap is dat een Naam iets is waar Allaah (Zichzelf) mee genoemd wordt (heeft), en een Eigenschap is iets waarmee Allaah (Zichzelf) mee beschreven wordt (heeft), en er is een duidelijk verschil tussen beide.

Een Naam wordt beschouwd als een benaming waarmee Allaah, de Almachtige Majesteit bekend is, en hetgeen wat een Eigenschap bevat; en het bevestigen van een Naam bevat tevens het bevestigen van een Eigenschap, bijvoorbeeld:

Voorwaar, Allaah is Ghafoer (Meest Barmhartig), Rahiem (Meest Genadevol).?

En de Naam: Ghafoer brengt noodzakelijkerwijs de Eigenschap van Barmhartigheid met zich mee, terwijl de Naam Rahiem de Eigenschap van Genadevol bevestigt.

Maar het bevestigen van een Eigenschap noodzaakt niet het bevestigen van een Naam, bijvoorbeeld, de Eigenschap van Al-Kalam (Spraak) noodzaakt niet dat we voor Allaah de Naam Al-Moetakallim (de Spreker) bevestigen; en hierop gebaseerd, zijn de Eigenschappen breder (ruimer), want elke Naam noodzaakt een Eigenschap, terwijl niet elke Eigenschap een Naam noodzaakt.


Shaych Mohammed ibn Saalih al-'Othaymien
Vertaald door: Amin Aboe Nouhad
Bron: Fataawa Arkanoel-Islaam Shaych Mohammed ibn Saalih al-'Othaymien,
hoofdstuk ?Aqiedah, vraag 30.
Nagekenen door: Mohammed

15-05-2008, 23:58


Salaam alaykoem oeghti

DjakALLAH hoe gairan
inderdaad elke naam van ALLAH heeft een eigenschap!!!

wa3laikoem salaam

16-05-2008, 00:02

Citaat door SweetMuslimgirl:
Salaam alaykoem oeghti

DjakALLAH hoe gairan
inderdaad elke naam van ALLAH heeft een eigenschap!!!

wa3laikoem salaam

Wa3alaikumsalaam wa ra7matuAllaah,
7ayaakie Allaah.
Wa Iyyaakum, ameen.

Wassalaaam.